Overslaan en naar de inhoud gaan

Successen voor Veendammer judoka's

Door op zondag, 11 maart, 2012 - 17:36

Tekst Judoschool Veendam

JUDO - De judoka's van Judoschool Veendam waren op drie fronten actief afgelopen weekend. Op het Nederlands Kampioenschap -15 jaar deden Maaike Hoeksema en Ilse van der Beek goede ervaring op. Beide dames stonden uitstekend te judoen maar kwamen nog niet bij de beste 3. Zowel Maaike als Ilse mogen nog 2 jaar uitkomen in deze leeftijdsklasse.

In het Belgische Ingelmunster kwam Jeffrey Klein in actie. Op dit internationaal sterk bezette toernooi wist hij met een reeks knappe overwinningen de finale te behalen. Hierin werd nipt verloren van de sterke Belg Monteine. Een uitstekende tweede plaats voor Jeffrey.

In Borger op het jaarlijkse hunebedtoernooi verschenen ook een aantal Veendammer judoka's op de mat. Een toernooi dat met 400 deelnemers goed bezet was leverde uiteindelijk 15 prijzen op. Anas Schreuder liet zien in uitstekende vorm te zijn en behaalde met fraai judo een eerste plaats. Tweede plaatsen werden behaald door Alex Rijff, Melvin Heersema, Gijs Bakker, Lars van Oostrum, Michele Wouda en Kjell de Vries. De judoka's Sven van Oostrum, Annelie Bultena, Niels Veldthuis, Dorian Bos, Amy Buurmeijer en Patrick van der Laan werden keurig derde terwijl Raimi Ashruf en Tore de Vries verdienstelijk vierde werden.