Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitslag Winkler Prins Talentenjacht Populair 2012

Door op zondag, 11 maart, 2012 - 17:31

Tekst Winkler Prins

WPTJPOP2012 - Winkler Prins kan terugkijken op een zeer geslaagde Talentenjacht. Na een speciale opening met dans van de presentatrices Caroliny Boomstra, Freke Simons en Isabel Hoiting startte de avond met een zeer gevarieerd programma. Er waren gastoptredens van Mindrush, de winnaar van de TJPOP2011 en van een Muziekschoolband met o.a. oud leerlingen Kasper Talens en Bas van den Heuvel. Speciaal was het nummer van Marielle van der Kooi. Zij zong een eigen compositie ter ere van de onlangs overleden leerlinge Lotte Warries. Daarna volgde een afwisselend programma met mooie ballads, stevige bandoptredens en een komische act van Frank van Rossum en Robert Smit met Oerend Hard van Normaal. Dat ze als laatste zijn geëindigd zal hun een zorg zijn, de lol was er niet minder om!

Een prima avond met een goede technische crew o.l.v. Jan Doddema, Arend Bos en Michael van Zundert, uitstekende hulp van CKV-H5 leerlingen en mooie jury-rapporten via John Roggen.

Nummer 1 werd Systematic Chaos met Levi Halbersma drum, Maarten Moorman elektrische gitaar, Jorick Karseboom basgitaar, Laura Leeuwerke piano en Sigrid Leeuwerke zang. Zij speelden en zongen het nummer Feeling Good/ Muse.

Nummer 2 werd het duo Joey + Jasmijn. Joey Antonisse piano en Jasmijn Bouzoraa zang met het nummer Skinny Love/ Birdy.

Op nummer 2 eindigden eveneens Luuk + Marijke. Luuk Staal piano en Marijke Wever zang, met het nummer I think it's going to rain today / RandyNewman.

Een speciale vermelding was er voor Mariëlle van der Kooi. Zij zong een eigen lied ‘Best I ever Had' ter nagedachtenis aan de onlangs overleden leerlinge Lotte Warries en begeleidde zich zelf daarbij op de piano.

Een speciale vermelding was er ook voor het bandoptreden van Abondon Stage! Met zang van Luuk van der Koog: Chariot / Gavin Degraw

Luuk van der Koog en Sigrid Leeuwerke wonnen als extra prijs een workshop zang van zangpedagoog Jessica Bos.