Overslaan en naar de inhoud gaan

ABBA week in Veendam

Door op dinsdag, 13 maart, 2012 - 13:26

ABBA - In navolging op de succesvolle Beatlesweek in 2009 organiseert Cultuur- en Congrescentrum vanBeresteyn wederom een muzikale themaweek. Gekozen is voor de Zweedse band ABBA die na The Beatles te boek staat als de meest succesvolle band aller tijden.

De ABBA-week vindt plaats in de week van 20 - 25 mei. Deze themaweek is ook nu weer een samenwerking tussen de Bibliotheek, de Kunstuitleen, het Veenkoloniaal Museum, de Muziek-, Dans- en Theaterschool, het Filmhuis en de afdeling theater. In gezamenlijkheid, en onder de noemer van ‘vanBeresteyn-totaal', wordt gewerkt aan verschillende activiteiten. Zo zullen er films en/of documentaires worden vertoond in de filmzaal van het Museum en door het Filmhuis wordt gezocht naar een avondvullende film die op maandag 21 mei gedraaid zal worden in de theaterzaal. Cursisten van de Muziek-, Dans- en Theaterschool zijn al enige tijd druk bezig met de repetities van de ABBA-Musical Mama Mia waarvan de uitvoering op woensdag 23 mei in de theaterzaal staat gepland.

Op 24 mei is er een Open Podium voor bands, solisten en koren die nummers van ABBA ten gehore kunnen brengen, in originele vorm maar ook eigen composities zijn zeer welkom. Ook dansgroepen die op de muziek van ABBA een optreden kunnen presenteren worden opgeroepen!

Ook staat de Bibliotheek deze week in het teken van ABBA. Waaronder op woensdagavond een muzikaal, literair optreden met medewerking van het Popkoor van de MDT omlijst met anekdotes en wetenswaardigheden omtrent de legendarische popband. Verder worden lezingen, exposities en andere activiteiten georganiseerd die gedurende de week worden aangeboden.

De week wordt afgesloten op vrijdag 25 mei met een spetterend dansfeest met medewerking van de SOS band. Deze formatie is een ABBA coverband en bestaat uit regionale topmuzikanten. De band speelde tijdens de Night of the Guitars afgelopen september en maakte zoveel indruk dat een optreden in het theater een absolute must is. Op www.vanberesteyn.nl is hierover meer informatie te vinden.

Ook staan de programma's van Radio Parkstad deze hele week in het teken van ABBA. Het exacte programma, met aanvangstijden en details zal binnenkort worden gepubliceerd. De ABBA week wordt muzikaal geopend op zondagmiddag 20 mei door wethouder Wierenga.

Oproep:
Bands, koren, solisten, dansers of dansgroepen voor het Open Podium op woensdag 24 mei. Aanmelden kan vanaf dit moment bij de Muziekschool Bertine Beugels: 0598-317743 of bij het theater Ginet Venema 0598- 317733.

Iedereen die uniek of bijzonder ABBA materiaal als LP's, agenda's etc wil exposeren kan hierover contact opnemen met Hendrik Hachmer: 0598 -364224

Overige informatie: 0598 317732 / 317733