Overslaan en naar de inhoud gaan

Samen plezier beleven aan muziek!

Door op zaterdag, 10 maart, 2012 - 18:04

UITVOERING - Onder het motto ‘Samen plezier beleven aan muziek!' wordt op de Muziek-, Dans- en Theaterschool Algemene Muzikale Vorming (AMV) gegeven. Op maandag 12 maart en vrijdag 16 maart om 19:00 uur geven de leerlingen van de AMV een uitvoering. De uitvoeringen zijn op twee plaatsen. De leerlingen die in Wildervank les krijgen treden op in de Grote Kerk in Wildervank. De leerlingen die in het cultuurcentrum les krijgen zijn te zien op het podium van vanBeresteyn.

De uitvoeringen
Ruim 100 leerlingen laten in groepsverband of individueel zien wat ze allemaal kunnen. De AMV-leerlingen zingen en spelen op klankstaven en xylofoons. Individuele leerlingen presenteren zich alleen of in een groepje met hun instrument of met zang. Ook zijn er op beide avonden orkesten en ensembles te horen. De uitvoeringen duren één uur.

Zingen
AMV is er voor kinderen die graag muziek willen maken en er alles van willen weten. Het zingen van liedjes is uitgangspunt. Aan de hand van de liedjes wordt gewerkt aan melodie, ritme en het vormen van de stem. Ook wordt er aandacht geschonken aan muziek en beweging. Verder worden de kinderen op speelse wijze in aanraking gebracht met klassieke muziek.