Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijwilligers helpen Zorggroep Meander meetijdens NL DOET

Door op maandag, 12 maart, 2012 - 08:00

NL DOET - Vrijdag 16 maart en zaterdag 17 maart steken 125 vrijwilligers de handen uit de mouwen op vijf locaties van Zorggroep Meander tijdens NL DOET. De vrijwilligers helpen mee bij verschillende klussen, zoals tuinieren en gymnastiek met cliënten van Zorggroep Meander.

Zorggroep Meander ziet NL DOET als een goede gelegenheid om juist dat beetje extra te doen voor de cliënten, waar ze normaal niet aan toe komen. Daarnaast hopen ze dat de mensen die zich bij ons aanmelden zo positief zijn dat ze volgend jaar weer meedoen. ‘Of vaker een dagje vrijwilligerswerk doen', aldus de vrijwilligerscoördinatoren van Zorggroep Meander. Zorggroep Meander is blij met de vele vrijwilligers.

Op vijf locaties in Veendam, Musselkanaal en Ter Apel worden de vrijwilligers ingezet. In Verpleeghuis Meander te Veendam gaan de vrijwilligers meehelpen met het verhuizen en inrichten van de bibliotheek. Het terras wordt in woonzorgcentrum MFC De Breehorn in Veendam opgeknapt. In Musselkanaal in woonzorgcentrum De A-Horst en Verpleeghuis De Heggerank worden meerdere klussen geklaard zoals een uitstapje, een schoonheidsochtend voor bewoners en nieuwe voorjaarsinrichting. De welbekende voorjaarsschoonmaak wordt in woonzorgcentrum Kloosterheerd in Ter Apel samen met de vrijwilligers gedaan.