SC Veendam verliest in Tilburg

Door op vrijdag, 9 maart, 2012 - 23:42

Tekst Jacob Kuipers

VOETBAL - Sportclub Veendam heeft in Tilburg tegen Willem 2 met 3-1 verloren. Na 26 minuten stonden de geelzwarten al met 1-0 achter door een goal van Swinkels. De thuisclub mocht een corner nemen en de defensie van Veendam werkte het leer niet goed weg. De Tilburgers brachten het ‘lederen monster' opnieuw in en Swinkels was er als de kippen bij om zijn ploeg op een 1-0 voorsprong te zetten. Op slag van rust doelpuntte Hochner via een strafschop: 2-0.

En in de 78ste minuut was het weer Swinkels die 3-0 aantekende. Uit een hoekschop torende hij boven alle Veendammers uit en knikte beheerst binnen. Maar in de 81ste minuut knikte Kluin namens Veendam de 3-1 binnen. Aangezien FC Emmen thuis met 1-0 verloor van Eindhoven en AGOVV niet speelde staan SC Veendam, AGOVV en FC Emmen gezamenlijk onderaan met 18 punten. Alleen AGOVV heeft een wedstrijd minder gespeeld.