Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste glasvezelaansluiting actief in Wildervank

Door op woensdag, 7 maart, 2012 - 21:45

 

GLASVEZELAANSLUITING - Woensdagmorgen werd de eerste glasvezelaansluiting in Wildervank actief gemaakt. De voorzitter van de Stichting Kabelnet Veendam Haijo Huising verrichtte daarvoor de handeling in het appartementencomplex aan de Nolensstraat in Wildervank.

De familie Norda zijn de eerste inwoners van Wildervank die een werkende aansluiting op de glasvezel kregen. Behalve de ontvangst van een bos bloemen kregen ze ook een half jaar lang gratis tv, internet en telefonie. Bij de bouw van het appartementencomplex was al rekening gehouden met het 'erin blazen' van de glasvezel. Omdat de buisjes ook al onder de grond aanwezig waren was de vorstperiode geen belemmering. Het gehele complex is operationeel gemaakt.

Na de vorstperiode verlopen de werkzaamheden met snelle voortgang. In de Cohenstraat worden de aansluitingen deze week ook operationeel gemaakt. Ook in Veendam is men op verschillende plaatsen met het verglazen bezig, zoals aan de Molenstreek. Waar ook de kunstenaars in de 'Turfcentrale' de aankomende week een aansluiting zullen krijgen.

Zeer binnenkort wordt in een gedeelde van het centrum verglaast. En tegelijk met het aansluiten van vanBeresteijn gaan in het traject ook de woningen meegenomen worden.

Sinds het afgelopen half jaar zit het aantal internetters met een stijging van 70 procent erg in de lift. Met de telefonie is er een groei met 150 procent geweest. Dat heeft zich vertaald in het aanpassen van het standaardpakket, waarin TV, internet en telefonie, naar een hogere snelheid. 

Voor Haijo Huising gaf de officiĆ«le handeling een heel voldaan gevoel. Overigens was hij op dezelfde plek van het appartementencomplex vroeger veel aan het schoffelen en het wieden in zijn volkstuintje.

De heer Norda maakt geen gebruik van de computer. Maar mevrouw Norda maakt als voorzitster van de Ouderenbond iedere dag gebruik van de PC.  


Een Interview van Wim Dussel van Radio Parkstad.