Overslaan en naar de inhoud gaan

Boekenweek in de bibliotheek

Door op woensdag, 7 maart, 2012 - 12:24

Thema: Vriendschap en andere ongemakken

BIBLIOTHEEK - van woensdag 14 t/m zaterdag 24 maart vindt de Boekenweek plaats in de bibliotheken van Menterwolde, Pekela en Veendam. Het thema dit jaar is ‘Vriendschap en andere ongemakken.' Leden van de bibliotheek kunnen tijdens de Boekenweek nieuwe leden aandragen. Zowel het bestaande als het nieuwe lid krijgt een cadeau. U kunt zelfs meerdere cadeaus sparen. En, aan het begin van de Boekenweek wordt een eregast vriend van de bibliotheek.

Boekenbonnen sparen
Wordt u tijdens de Boekenweek lid van de bibliotheek, dan krijgt u een boekenbon van € 5,- (of het Boekenweekessay van Nico Dijkshoorn zolang de voorraad strekt). Daarnaast krijgen alle leden van de bibliotheek de kans om nieuwe leden aan te dragen. Als bestaand lid mag u meerdere nieuwe leden aandragen en ontvangt u voor elk nieuw lid een boekenbon van 5 euro.
Kom boekenbonnen sparen, haal een bonnenboekje bij de bibliotheek en verzamel zoveel mogelijk vrienden en familieleden die lid willen worden van de bibliotheek.

Ook vriend worden van de bibliotheek?
Digitale groetjes en verjaardagskaarten, 24 uur per dag weten waar je vrienden zijn. Online vriendschappen zijn in! Maar ouderwets wordt nieuwerwets. Na een periode van digitale vriendschappen voorzien de Bibliotheken Menterwolde, Pekela en Veendam een nieuwe trend. Weg met het toetsenbord en beeldscherm... tijd voor pen en papier. Tijd voor het oude, vertrouwde vriendenboekje! In het kader van de Boekenweek gaat de bibliotheek terug naar oude en vertrouwde waarden. Vriendschappen zoals ze ooit bedoeld waren. Want wie kent ze niet meer? De vriendenboekjes die rondgingen op het schoolplein. Tijdens de Boekenweek kunnen leden en niet-leden vriend worden van de bibliotheek. Aarzel daarom niet, kom langs tijdens de Boekenweek en word vriend van de bibliotheek.

Aan het begin van de Boekenweek komt een eregast naar de bibliotheek om als eerste in het vriendenboekje te schrijven.