Veendam 1894 (zon) simpel langs PJC

Door op maandag, 5 maart, 2012 - 16:27

VOETBAL - Veendam 1894 speelde afgelopen zondag een uur lang met 10 man vanwege een domme rode kaart van Kevin Schuring, maar had desondanks geen enkele moeite om PJC met 4-1 te verslaan. Dit zegt voldoende over de krachtverhouding tussen beide ploegen. Veendam 1894 heeft titelaspiraties en PJC beschikt simpelweg over te weinig kwaliteit om een rol van betekenis te spelen in de 4e klasse. De thuisploeg begon redelijk aan het duel en had de intentie een vroege beslissing te forceren. Dit resulteerde binnen een kwartier in een 2-0 voorsprong middels treffers van Eikens en Sanchez. Na 20 minuten spelen dacht Kevin Schuring de 3-0 te maken, echter hier stak de grensrechter van PJC een stokje voor. Hij constateerde als enige dat Schuring scoorde vanuit buitenspelpositie. In één van de eerste duels na deze dubieuze beslissing kregen frustraties de overhand bij Schuring en kon hij terecht vertrekken vanwege een natrappende beweging. PJC bood door deze overtal iets meer tegenstand zonder het Veendam 1894 echt lastig te maken. Nog voor rust gooide Brouwer het duel definitief in het slot: 3-0.

Na de pauze was er van een echte wedstrijd geen sprake meer en vanaf de strafschopstip wisten beide ploegen nog een keer te scoren. Al met al een goede overwinning voor Veendam 1894, die zonder de rode kaart van Schuring waarschijnlijk veel hoger was uitgevallen. Het mooiste nieuws van de dag kwam overigens uit Winschoten toen duidelijk werd dat koploper ZNC een 4-1 nederlaag had geleden bij BATO. Hierdoor ligt de titelstrijd weer helemaal open in de 4e klasse C, waarin Veendam 1894, Muntendam en ZNC de grootste kanshebbers lijken voor het kampioenschap.