Veendam 1894 (zat) wint in Stedum

Door op maandag, 5 maart, 2012 - 16:00

VOETBAL - Veendam 1894 boekte afgelopen zaterdag een moeizame, maar terechte 2-4 overwinning in en tegen Stedum. Door deze zege handhaven de geelzwarten zich in de top van de 4e klasse C, waarin de bovenste 6 ploegen maximaal 4 verliespunten van elkaar verschillen. Op een slecht bespeelbare grasmat begon Veendam 1894 dramatisch aan de wedstrijd. Geklungel in de achterhoede gaf Stedum de gelegenheid om binnen één minuut de score te openen. Het duurde een kwartier voordat de equipe trainer/coach Harrie Hulsing sr. deze klap had verwerkt. Vanaf dat moment werd Stedum naar achteren gedrukt en was het wachten op doelpunten. Nog voor rust bogen Frank van der Lei en Emrah Akgul de achterstand om in een 1-2 voorsprong.

Na rust was Veendam 1894 de bovenliggende partij en halverwege de 2e helft leek Harrie Hulsing jr. met een puntgave treffer de wedstrijd te beslissen. Maar na deze 1-3 begon het Veendammer geklungel en kreeg Stedum door een dekkingsfout de aansluitingstreffer zomaar in de schoot geworpen. Vervolgens beleefde Veendam 1894 enkele hachelijke momenten voor het doel uit met name dode spelmomenten, maar de uitstekend keepende Arnold Balstra liet zich niet meer verrassen. In de slotminuut gaf Harrie Hulsing jr. de stand nog iets meer aanzien door een blunder achterin bij Stedum af te straffen. Volgende week moet Veendam 1894, dat mee blijft doen om de bovenste plaatsen, aan de eigen Langeleegte aantreden tegen VVK.