Brons voor judoka Anniek Potze

Door op maandag, 5 maart, 2012 - 11:00

Tekst Judoschool Veendam

JUDO - Judoka Anniek Potze van Judoschool Veendam heeft afgelopen weekeinde een uitstekende prestatie neergezet. Op de Open West Brabantse Kampioenschappen behaalde zij een knappe derde plaats. Dit internationale judotoernooi was door de Judobond Nederland aangewezen als meetmoment voor de judoka's -17 jaar. Het toernooi telt samen met 3 andere toernooien mee voor plaatsing voor het Europees Kampioenschap.

In de klasse -70 kilogram wist Anniek zeer overtuigend haar eerste twee wedstrijden te winnen en zich te plaatsen voor de halve finale. Tegen de latere kampioene stond Anniek ruime tijd voor maar wist zij haar voorsprong niet te behouden.
In de strijd om de derde plaats scoorde Anniek een vol punt tgen de sterke Stevenson uit Velserbroek. Een uitstekende derde plaats voor Anniek Potze.

Judoka Sije Wiersma stond in de klasse -66 kilogram ook zeer goed te judoen. Hij plaatste zich overtuigend voor de halve finale maar verloor deze. In de strijd om derde plaats werd heel nipt verloren waardoor Sije in een poule met 50 deelnemers op een uiteindelijke verdiendetlijke vijfde plaats eindigde.