Overslaan en naar de inhoud gaan

Wildervank (zon) voetbalde meer tegen zichzelfdan tegen de tegenstander

Door op maandag, 5 maart, 2012 - 08:57

Tekst Jacob Kuipers

VOETBAL - Wildervank had 14 wedstrijden gespeeld en vergaarde 18 punten. En Bellingwolde speelde 12 duels gespeeld en heeft 14 punten. In theorie stond Bellingwolde dus twee punten voor op Wildervank. En in de praktijk staat Wildervank dus op een 7e plek en de bezoekers bivakkeren op een 12e plek. Beide ploegen stonden zondagmiddag tegenover elkaar om elkaar te betwisten. Wildervank was er voor eigen publiek op gebrand om de ploeg van oefenmeester Thomas Bronsema 3 punten afhandig te maken. Maar het pakte voor oefenmeester Bart Hartman in de zijnen heel anders uit. Wildervank kwam niet in hun spel en de gasten putten hier moed uit. Het werd 1-1 en dat was een geweldige deceptie voor de thuisclub.

Wildervank had gelijk een pikstart. Paul Tuntelder verzond een lange pass op Mark van Beusekom en die zette Maikel Geerts aan het werk. En zijn inzet werd gepareerd door doelman Blaauw van Bellingwolde. Daarna kwam Geerts weer in beeld en schoot tegen de doelman op. Vervolgens was het weer Van Beusekom, die Wolf bediende maar de razendsnelle aanvaller zorgde wel voor veel gevaar, maar geen goals. Bellingwolde keek het even aan en werd gevaarlijk via een paar hoekschoppen. Maar dan de twintigste minuut. Marcel Gelderloos scoorde namens Wildervank de openingstreffer.

Een vrije trap uit het achterland van de thuisclub werd door gekopt en voor Gelderloos was het eenvoudig om van dichtbij het leer over de doellijn te schieten: 1-0. De toon was gezet. De gastheren kregen er zin in en Maarten Wubbeling en Maikel Geerts zorgden er voor dat de supporters van Wildervank aan hun trekken kwamen. Een schitterende aanval volgde maar verzandde in een mêlee van spelers. Daarna kende Wildervank een mindere periode. Het liet zich teveel inzakken, waarop Hartman schreeuwde, "Na voren voetballen". Maar het was tegen dovemansoren gericht.

Langzaamaan ontworstelden de grensbewoners zich van hun opponent. Teun Gerrits liet aan de rechterkant een prima voorzet los en werd door zijn maatje naast geschoten. Bellingwolde rook dat er iets moois te behalen was in Wildervank. En het laatste kwartier kregen de roodhemden van Wildervank het dan ook erg moeilijk. Maar Bellingwolde begon weer waar ze mee waren beëindigd. En perste er gelijk een offensief uit en het werd bijna gelijk. Maar de ploeg van Hartman liet zich ook niet kisten maar mistte in de persoon van Geerts twee goede mogelijkheden.

Deze deceptie bij Wildervank was blijkbaar te groot Want in de 55ste minuut scoorde Lesley Korte namens Bellingwolde 1-1. De bezoekers moesten gedacht hebben: ‘doen jullie het niet, dan doen wij het wel. Daarna kwam de lange aanvalsleider van Wildervank Kor Oldenburger binnen de lijnen. Om zijn ploeg van de broodnodige goals te voorzien. Maar Oldenburger had niet het geluk aan zijn zijde want wat zijn maatjes op de mat legden was vrij lusteloos. De thuisclub voetbalde een beetje tegen zichzelf dan tegen de tegenstander.

En toch kwam er nog een opleving bij Wildervank. De kleine Geerts miste omdat doelman Blauw de reddende ‘engel' was. En ook invaller Kevin Gelling deelde in de malaise. Door hoog over te schieten. Weliswaar volgde er nog een offensief bij Wildervank maar het mocht niet baten. De thuisclub had niet echt de macht om Bellingwolde op zij te schuiven, ook de boomlange Jeroen Jannenga (kopbal hoog over) en de ‘razende Roeland' Wolf kon in kansrijke positie het niet ook niet vinden. En het bleef 1-1 en daar was vooral Bellingwolde heel blij mee.