Overslaan en naar de inhoud gaan

Samen aan de slag tijdens NL DOETin Pekela en Veendam

Door op zondag, 4 maart, 2012 - 17:58

Samen maatschappelijk betrokken
Vrijwilligers zijn het kloppende hart van sociale initiatieven. Ga daarom samen met je collega's, je teamgenoten of met vrienden aan de slag tijdens NL DOET op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart. Met NL DOET stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving en zet vrijwillige inzet in de spotlights. Vorig jaar waren al 250.000 maatschappelijk betrokken Nederlanders actief tijdens NL DOET, een recordaantal. In 2012 wil het Oranje Fonds nog veel meer mensen op de been brengen.

Activiteiten Veendam
In Veendam zijn leuke, nuttige en inspirerende vrijwilligersactiviteiten, het steunpunt Veendam zet ze voor je op een rijtje.
Zo moet het dak van het clubgebouw van de Sintcentrale gerepareerd worden, gaat Scouting aan de slag met het vervangen van de muren van de materiaalopslag, stichting De Noorderburg wil het buitenterras aanpakken en in Ommelanderwijk moet een trapveldje komen.
MFC De Breehorn gaat het terras opknappen zodat de bewoners weer lekker buiten kunnen zitten, verpleeghuis Meander verhuist tijdens NL DOET de bibliotheek van de kelder naar de 1e verdieping, de tuin van het Jeugdhuis van het Leger des Heils wordt opgeknapt, Humanitas DMH organiseert een kookworkshop, de tuin van opvanghuis Takoda wordt aangepast zodat de kinderen veilig buiten kunnen spelen en verdient het buurthuis in Bareveld een opknapbeurt.

Activiteiten Pekela
In Pekela zijn ook interessante en belangrijke klussen te doen, het steunpunt Pekela zet ze voor je op een rijtje.
In Nieuwe Pekela klust de stichting Dierenweide een carport voor de dieren, de verenging Hobbysoos/A12 knappen twee bijgebouwtje op, de Zonnebloem organiseert een uitje voor ouderen, de tuin en schuur van het museum Kapiteinshuis krijgt een opknapbeurt, wordt het buitenspeelterrein van peuterspeelzaal Kiepertje opgeknapt en stichting Platform Mantelzorg Pekela gaat een toilet vernieuwen zodat deze toegankelijk wordt voor rolstoelers en gehandicapten.
In Oude Pekela wordt het tennispark van LTC schoongemaakt, speeltuinvereniging Bie de woatertoren gaat een picknickbank plaatsen en groenonderhoud doen, het speelplein van psz De Ukkies wordt heringericht, gaan bewoners van het AZC samen met buurtbewoners een bloementuin aanleggen en de recraetieruimte van het AZC oppimpen en organiseert De Badde een buurtmaaltijd - in Oude Pekela een diner en in Nieuwe Pekela een brunch.

Meer weten of aanmelden?
Tussen al deze klussen vind je vast en zeker een mooie activiteit die je samen kunt doen. Voor aanmelding, extra informatie, het laatste nieuws en tips en inspiratie voor een fantastische NL DOET activiteit kun je terecht op www.nldoet.nl (veendam/wildervank/borgercompagnie/nieuwepekela/oudepekela)
Met vragen kun je in Veendam terecht bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk Veendam, contactpersoon Bijka Scholtens, tel. 0598 - 698119, bscholtens@compaenveendam.nl
Met vragen kun je in Pekela terecht bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk Pekela, contactpersoon Hans Strijbosch, tel. 0598 - 698119, hstrijbosch@debadde.nl