Veendam 1894 en GEO delen de punten

Door op maandag, 27 februari, 2012 - 15:00

VOETBAL - Veendam 1894 is afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen het sterke GEO niet verder gekomen dan een 3-3 gelijkspel. Gezien het scoreverloop mag de ploeg van trainer/coach Harrie Hulsing sr. niet klagen met deze uiteindelijke remise.

Bij rust stond het 1-2 en in de tweede helft kwam de club uit Garmerwolde zelfs op een 1-3 voorsprong. Deze tussenstand was echter niet in overeenstemming met het spelbeeld. Veendam 1894 had gedurende de gehele wedstrijd een veldoverwicht tegen het zeer verdedigend ingestelde GEO en de tegengoals kwamen zonder uitzondering tot stand door persoonlijke fouten.

De thuisploeg besefte dat er meer inzat en bleef ook na het 3e doelpunt van GEO de aanval zoeken. Dit resulteerde in de 70e minuut in de aansluitingstreffer. Harrie Hulsing jr. tikte de bal beheerst binnen nadat Devran Baydar de bal tegen de lat had gekopt. Veendam 1894 ging vervolgens furieus op jacht naar de gelijkmaker en deze dadendrang werd 10 minuten voor tijd beloond middels een fraaie treffer van Frank van der Lei.

De geelzwarten roken vervolgens bloed, maar de winnende treffer zat er niet meer in. Door dit gelijkspel blijft Veendam 1894 hangen in de subtop van de 4e klasse C met 6 verliespunten meer dan koploper VVS. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Stedum