Overslaan en naar de inhoud gaan

SC Veendam onderuit in Apeldoorn

Door op zaterdag, 25 februari, 2012 - 09:42

Tekst Jacob Kuipers

VOETBAL - Het wordt voor SC Veendam de komende periode een zware strijd om degradatie te ontlopen. Ik heb voorafgaand aan het seizoen gezegd dat Veendam een goed seizoen heeft gedraaid als het 1 ploeg onder zich laat. Dat moet kunnen want in de thuiswedstrijd tegen de Apeldoorners werd een ruime overwinning behaald. Maar nu Veendam vrijdagavond in de uitbeurt tegen AGOVV met 3-2 verloor liggen de kaarten voor Veendam weer iets anders. Want de degradatie naar de Top-klasse komt dichterbij. Door dit verlies heeft het zelfvertrouwen van oefenmeester Heerkes in de zijnen een flinke deuk gekregen.

Veendam ging dus met goede moed naar Apeldoorn. Want in de laatste 5 duels heeft AGOVV niet gewonnen van de geelzwarten. Veendam kwam met 1-0 achter middels een strafschop. Daarna werd Veendammer Dan Romann onderuit gehaald in het strafschopgebied en Cruz Vicente schoot beheerst raak via een strafschop: 1-1. Ook Veendammer Okopu deelde in de malaise toen hij voor open doel faalde. Na rust herstelde Opoku zich door 1-2 te scoren via een omhaal.

Veendam dus aan de winnende hand. Maar dat sprookje ging helaas niet door. Ondanks een paar goede reddingen van doelman Leonard Nienhuis van Veendam. De druk werd Veendam te machtig en het werd 2-2 en 3-2 voor AGOVV. Beide ploegen staan gezamenlijk met 12 punten onderaan. En het wordt voor Veendam nog een hele klus om niet naar de Top-klasse te degraderen.