Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendammer wind 25 februari 2012

Door op zaterdag, 25 februari, 2012 - 12:15

 
Jan van der Laan bij Radio Parkstad

Columnist Jan van der Laan laat wekelijks op Parkstadveendam.nl, zijn licht schijnen over het wel en wee van Parkstad Veendam. Tevens kunt u zijn column iedere zaterdag beluisteren bij Radio Parkstad om 12:02 uur.


De gemeenteraadsvergadering van maandag jongstleden heeft aanzienlijk meer aanleiding gegeven tot discussie dan aanvankelijk werd verwacht en verder ook geleid tot veel publiciteit.

De discussie ontstond met name over het voorstel om een krediet beschikbaar te stellen voor verlenging van de Industrieweg. Deze weg moet met name het vrachtverkeer uit het centrum van Wildervank en Veendam houden. Om dat goed te kunnen doen zijn er in die weg een aantal rotondes nodig en bij één van die rotondes namelijk die in de Juliana van Stolbergweg zat met name het probleem.

Vrij kort voor de aanvang van de vergadering bleek, dat het ambtelijk apparaat van de gemeente zeer onzorgvuldig had gehandeld tegenover de besloten vennootschap die eigenaar is van een stuk grond, dat noodzakelijk is om de betreffende rotonde op goede wijze aan te leggen. Daardoor name de discussie een totaal andere wending dan aanvankelijk verwacht kon worden.

De gemeenteraad stelde zich nadrukkelijk op het standpunt, dat aan de eigenaren excuses moesten worden aangeboden voor het onzorgvuldig handelen en dat gepoogd zou moeten worden om op korte termijn in goed overleg de ontstane situatie ten goede te wijzigen.

Van de zijde van het college werd gehoor gegeven aan de uitspraken van de raad, waardoor wat later op de avond het verzoek van het college om het krediet beschikbaar te stellen met grote meerderheid werd ingewilligd.

De publiciteit was met name het gevolg van de mededelingen, die na de formele vergadering door het college werden verstrekt over het feit, dat er een investeerder is gevonden, die bereid is om 15 miljoen euro te steken in het op radicale wijze veranderen van de situatie in Kerkstraat - West.

Deze mededelingen werden zichtbaar gemaakt door middel van een fotopresentatie van de zijde van een architectenbureau waarop getoond werd hoe dit gebied er over een aantal jaren uit zal zien, als tenminste de gemeenteraad ermee instemt en als er zich verder geen onverwachte complicaties gaan voordoen.

Het nieuwe beeld dat er zal ontstaan kan uiteraard niet getoond worden op de radio, maar de kranten hebben er wel voor gezorgd om iedere inwoner van onze gemeente, die zich er voor interesseert, goed te informeren.

Voor mij staat in ieder geval vast, dat als de plannen gerealiseerd worden het desbetreffend deel van Veendam een aanzienlijke meerwaarde zal hebben voor het centrum van onze gemeente en daardoor zeker een goede invloed zal hebben op de locale economie.

Het betekent dan in elk geval, dat het leven in Parkstad Veendam er in positieve wijze door wordt beïnvloed en dat is wat wij met elkaar nodig hebben!!