Overslaan en naar de inhoud gaan

Groep derdeklassers vmbo Winkler Prinswint uitstapje naar woonbeurs

Door op dinsdag, 21 februari, 2012 - 11:34

WINKLER PRINS - Vier dagen lang werkten derdeklassers van het vmbo van Winkler Prins aan het ontwerpen, berekenen, bouwen en inrichten van een woning, de aanleg van een tuin en het geven van een housewarming party. Donderdagavond gaven ze onder grote belangstelling van familieleden in het nieuwe vmbo-huis een eindpresentatie van het project ‘Wonen en Co'. Dertien groepen presenteerden een maquette van de te bouwen woning, een totaal overzicht van alle lasten, hielden zich bezig met inrichting, enzovoort. Elke groep zorgde ook voor een housewarming party met hapjes voor de aanwezige gasten.

Jury gaf startsein
Leerlingen uit de beroepssectoren techniek breed, economie en zorg & welzijn breed werkten intensief samen en kwamen tot indrukwekkende eindproducten. Op 13 februari gaven de juryleden Shyra Hueting, redactrice van de weekendbijlage ‘Wonen&Co' van het Dagblad van het Noorden, Erwin Koster van Aannemersbedrijf Kettler en Ir. Dick Meis van het gelijknamige architectenbureau uit Veendam het startsein voor het project. Donderdagavond waren de drie weer aanwezig om de eindproducten te beoordelen.

Onder de indruk
De juryleden waren onder de indruk van de geleverde prestaties. Aan de hand van een puntensysteem op de verschillende onderdelen kwamen ze tot een eindoordeel. Hoewel er weinig verschil in behaalde punten zat, kon groep 1, met docent R. Smale en stagiair M. Visscher als begeleiding, tot winnaar worden uitgeroepen. Shyra Hueting van Wonen&Co bood de winnende groep vrijkaartjes aan voor de woonbeurs in MartiniPlaza. De school trakteerde de winnaars op taart.

Doel van het project
In het project ‘Wonen en Co' deden de leerlingen veel ervaring op in het samenwerken met elkaar en kwamen ze er in de praktijk achter dat er altijd samenhang is tussen verschillende beroepssectoren. Hoewel de start wat moeizaam ging, kregen de leerlingen gaandeweg het project getuige de eindresultaten steeds meer zicht op het geheel en vooral veel plezier in het project.