Overslaan en naar de inhoud gaan

Recordtijd zwemmers De Brug Veendamtijdens de 1 uurs estafette in Zuidbroek

Door op zondag, 19 februari, 2012 - 18:21

Teskt De Brug

ZWEMMEN - De zwemmers van De Brug Veendam hebben samen met nog 3 andere verenigingen van De Brug meegedaan aan de 1 uurs estafette in Zuidbroek. Team 1 bestond uit NoordGroningen en Flotar (8)/ team 2 bestond uit Hoogezand en 2 zwemmers van Veendam (9)/ team 3 bestond uit Stadskanaal en 2 zwemmers van Veendam (10)en team 4 bestond alleen uit zwemmers van Veendam (8).

De teams moeten minimaal met 6 en maximaal met 10 zwemmers een uur lang estafette zwemmen. Deze jaarlijks weerkomende wedstrijd werd als vanouds weer gehouden in Zuidbroek. Het was weer een heel gezellige drukte in en rond het bad. Er waren veel familieleden en begeleiders meegekomen om de zwemmers bij deze zware strijd aan te moedigen. Na het eerste kwartier lag Veendam al aan kop en dat bleef de rest van het uur zo, ze liepen alleen maar verder uit. Het werd aan het eind wel heel spannend want de vraag was, konden ze het record van vorig jaar verbeteren??? Toen werd er een afstand gezwommen van 3783 m en 78 cm met 9 zwemmers......

Het was even wachten op de officiƫle uitslag en ja hoor, het record was verbroken!!! Ze hadden met z'n 8en (Erik, Karin, Mark, Marloes, Arjan, Camilla, Bart en Jeffrey) het record met 23 m verbeterd(3808 m) , wat een Toppers! Sommigen hadden nog wel energie over om nog even een bommetje van vreugde in het water te maken. Daarna met z'n allen op de foto en de prijsuitreiking even afwachten, want bij een record hoort een taart. En die hebben we dan ook gelijk verdeeld onder deze kanjers.