Overslaan en naar de inhoud gaan

Schilder je eigen Valk tegel in het Veenkoloniaal Museum

Door op maandag, 20 februari, 2012 - 10:00

VEENKOLONIAAL MUSEUM - Schilder een tegel in de Valk stijl en finissage van de expositie Hendrik en Willem Valk in het Veenkoloniaal Museum te Veendam

Nog even en de voorjaarsvakantie staat in het noorden weer voor de deur. Voor kinderen organiseert het Veenkoloniaal Museum te Veendam in het kader van de tentoonstelling ‘Hendrik en Willem Valk, een Arnhemse kunstenaar en een Groninger beeldhouwer', twee knutselmiddagen voor kinderen. Tijdens de voorjaarsvakantie kunnen kinderen op zondagmiddag 26 februari en woensdagmiddag 29 februari vanaf 13.30 uur, onder deskundige begeleiding, tegels beschilderen in de Hendrik Valk stijl. De in het museum gemaakte tegels mogen als aandenken mee naar huis worden genomen.

Op zondagmiddag 4 maart zal in het Veenkoloniaal Museum de overzichtstentoonstellingen met werken van Hendrik Valk en zijn broer Willem, om 16.00 uur met een zeer bijzondere finissage worden afgesloten. De Russische componist Abaza liet zich tijdens een bezoek aan het Arnhemse atelier van Valk inspireren door enige werken van Hendrik Valk waaronder het stuk ‘Arthur Rubenstein speelt piano'.
De bekende pianist Jacco Lamfers, die ook aan het Dopper festival in Riga en Veendam zijn medewerking verleende, zal ter afsluiting van de tentoonstelling de door Abaza en op Valk geïnspireerde werken ten gehore brengen.

Na 4 maart gaat de tentoonstelling naar Riga. Hendrik Valk was in de jaren twintig getrouwd met de in Letland geboren Tatiana Kotschergina.

Dochter Else Valk laat daarmee de wens in vervulling gaan die haar in 1986 overleden vader nog had, de wens om ooit nog eens in de Letse hoofdstad Riga te mogen exposeren. Tijdens zijn leven kwam het er vanwege de politieke situatie niet meer van. De in samenwerking met het Veenkoloniaal Museum tot stand gebrachte expositie over het leven en het werk van de Arnhemse kunstenaar Hendrik Valk zal daarom in de maanden april en mei 2012 in het bekende Schwarzhaupter Haus en het Art Museum Riga Bourse worden gepresenteerd.

Meer informatie hachmer@veenkoloniaalmuseum.nl