Overslaan en naar de inhoud gaan

IJspret van brug tot brug op het Oosterdiep Wildervank

Door op zondag, 12 februari, 2012 - 13:35

IJSPRET - Het was zaterdag tamelijk rustig op het Oosterdiep in Wildervank. Het was vast vanwege de Mini Elfsteden op het Langeboschemeer en in Borgerswold. Maar ook op het ijs van het Oosterdiep was er ijspret.

Het was weer mogelijk om van brug tot brug over de ca. 4.4 kilometer lengte een soort bruggentocht te schaatsen, tot bij de sluis bij Bareveld. Sommigen deden dat ook weer. Voorzichtig op de hurken onder de bruggen door glijdend of toch maar op de knieën. En vooral het hoofd niet te vlug omhoog. Want het ijzer geeft niet mee. Van de 15 bruggen zijn het meestal smalle bruggen en gaf het ook geen probleem. Bij de 3 of 4 brede bruggen was het niet onverstandig om even te klunen.

Een aanwonend familie had het erg gezellig gemaakt. Op de wal hadden ze met een partytent een koek en zopie kraam gemaakt langs de baan.

Er werd ook nog even door een bezoekster uitgelegd dat het echte erwtensoep was en geen snert. Dat zit zo, als het klaargemaakt is en gekookt is het de eerste dag erwtensoep. Als er een nacht overheen gegaan is en alles goed doortrokken is, is het snert.

Er werd vanuit de kraam gereageerd met dat het dan ook niet vers meer is. Dat het kommetje met de erwtensoep (zo noemen we het bij deze) in de hand trilde kwam niet door de kou, maar van het lachen. Maar in technische zin zal het allemaal kloppen.

De erwtensoep smaakte heerlijk, daar was niets op aan te merken. Het was zeker vers.