Overslaan en naar de inhoud gaan

VV Wildervank naar FC Schalke 04

Door op zaterdag, 28 januari, 2012 - 17:04

Tekst: bestuurlid dhr. Toren van vv Wildervank

VOETBAL - Een volgeladen bus met leden van v.v. Wildervank vertrok afgelopen zaterdagmorgen vroeg naar de wedstrijd Schalke 04 tegen Stuttgart. 's Morgens in de kantine werden we met z'n allen verwelkomt met een bakkie leut (koffie) en cake. Hier en daar wat slaperige koppies, maar iedereen begon goed gemutst aan de dag. Hier hadden velen al lange tijd naar uitgekeken: Een echte wedstrijd in de Bundesliga en ook nog één vanuit de bovenste regionen! Want als Schalke zou winnen, zouden ze gelijk komen te staan met Bayern München op de eerste plaats.

Klokslag 9 uur vertrokken we richting Gelsenkirchen, met een sanitaire stop onderweg, kwamen we om 12 uur aan bij de Veltins Arena. Een geweldig aanblik zo'n stadion. Sommigen van ons waren al uitgedost met een blauwe sjaal en shirt van Schalke... Echte fans! Vervolgens hebben we ongeveer 2,5 uur in het clublokaal van de Schalke fanclub vertoeft.

Op z'n Duits goed gegeten en gedronken. We konden er dan ook haast niet tegen eten en drinken. Alles was in overvloed aanwezig. Kortom, een fantastische sfeer bij deze fanclub waar reeds vele Schalke fans aanwezig waren.

De wedstrijd op zich was van niet al te hoog niveau, maar voor ons Wildervankers en de rest van het stadion was de uitslag een prachtig resultaat. We wonnen met 3-1. Ik zeg nu ‘we wonnen', want alle Wildervankers hadden zich ondertussen bijna uitgedost met een blauwe Schalke sjaal en ze stonden te juichen en te schreeuwen bij ieder Schalke doelpunt. Dus we mogen ons met recht Schalke fans noemen!

Overigens absoluut een petje af voor de Wildervankers die mee waren. Iedereen heeft zich als een fan gepresenteerd en gedragen en een volgende reis kan met vertouwen tegemoet gezien worden. Ik denk dat ik namens alle nieuwbakken Wildervankse Schalke-fans spreek, als ik zeg dat Kees Kramer de reis perfect geregeld had en dat we ons verheugen op het herhalingsrecept.

Nogmaals iedereen hartelijk dank voor de een positieve bijdrage aan een prachtige dag!