Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongeren op snuffelstage bij Oldenburger|Fritom

Door op zaterdag, 21 januari, 2012 - 09:44

Tekst en foto: Oldenburger|Fritom

CARROUSEL - Oldenburger|Fritom te Veendam verleent voor het 2e jaar haar medewerking aan de VMBO Carrousel. Op donderdag, 19 januari a.s. opende Oldenburger|Fritom haar deuren voor 25 enthousiaste leerlingen van de VMBO scholen Winkler Prins, Dollard College en het Ubbo Emmius.

Deze leerlingen staan op het punt om een keuze te maken voor een vervolgstudie. Door deze zgn snuffelstage worden de leerlingen in staat gesteld indrukken op te doen wat er zich allemaal afspeelt binnen de logistieke dienstverlening.

's Ochtends hebben zij in vier groepen een circuit afgelegd op de heftruck olv een ervaren heftruckdocent. Daarna zijn de leerlingen mee geweest in een tweetal vrachtwagens van Verkeersschool Oosterpoort. Ze kregen een rondleiding door het warehouse van Oldenburger|Fritom en als afsluiting presenteerden wij hen een film over de logistieke branche.

Oldenburger|Fritom verleent haar medewerking ook aan dit project met veel plezier omdat deze leerlingen onze toekomstige medewerkers zijn.

Maar we investeren ook in onze eigen medewerkers. Via onze Fritom Academy kunnen medewerkers opleidingen volgen op divers gebieden, maar ook worden onze toekomstige managers geschoold gedurende een 1,5 jaar durend traject via onze Fritom Master Class.

Inmiddels zijn 10 oud leerlingen van de Stenden Hogeschool bij ons werkzaam en 6 oud leerlingen van het Noorderpoort College.
Ook de leerlingen die een werk-/leertraject (BBL) volgen zijn bij ons welkom. Er zijn reeds 2 leerlingen bij ons werkzaam en voor 2012 is de doelstelling op elke afdeling één plaats ter beschikking te stellen voor deze leerlingen.