Overslaan en naar de inhoud gaan

Programma De Highlights van deKoopavondoptredens

Door op dinsdag, 24 januari, 2012 - 06:29

HIGHLIGHTS - Op zaterdag 28 januari en zondag 29 januari staat Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam weer bol van de Highlights activiteiten. Een groot aantal Koopavondartiesten zal in dit weekend present zijn voor een kort optreden in de theaterzaal of de foyer. In totaal verschijnen meer dan 400 artiesten in dit tweedaagse non-stop programma. De voorgaande Highlights waren een schot in de roos, meer dan duizend deelnemers en bezoekers genoten op een interactieve manier van muziek en zang.

De entree is € 5,= per dag, een passe-partout voor beide dagen kost € 7,50.

Kaarten zijn ook in de voorverkoop verkrijgbaar bij vanBeresteyn, bij de theaterkassa op de eerste verdieping in de Bibliotheek.


Het programma van zaterdag 28 janauri:

14.00 uur - Foyer - Shantykoor De Scheepsjoagers
Het koor vierde verleden jaar zijn 20 jarig betaan. Onder leiding van de bevlogen dirigent Nico Dijkman heeft het koor een aansprekend repertoire opgebouwd waarmee ze ook in Duitsland en Tsjechië veel succes hebben gehad.

14.30 uur - Toneel - Popkoor Session
Dit enthousiast koor bestaat 50 geschoolde zangers en zangeressen onder leiding van dirigent Robert Ramaker. De begeleiding is in handen van pianist Marcel de Os.

15.00 uur - Foyer - Daip River
Het Groninger lied op zijn best. Deze winnaars van de prijs van het Groninger lied hebben met eigen teksten en eigen muziek bewezen dat ze een topplaats verdienen in liederen in ons "aigen toal".

15.30 uur - Toneel - Shantykoor Zeemansvrouwen
De tegenhangers van de Scheepsjoagers zijn de Zeemansvrouwen, eveneens onder de leiding van Nico Dijkman.

16.00 uur - Foyer - Zanggroep Forever
De zanggroep Forever bestaat uit 7 personen en brengt op humoristische wijze een repertoire voor elk wat wils. Een live optreden van Forever is een gezellige happening waar de sfeer goed tot zijn recht komt.

16.30 uur - Toneel - Dameskoor Leedvermaak
Deze 50 dames uit Borger en omstreken brengen, zoals de naam al doet vermoeden, levensliederen en smartlappen. Met een vleugje humor brengen ze hun repertoire onder leiding van Ad Zwijger.

17.00 - Foyer - Accordeonclub Grandioso
Twaalf ras-accordeonisten brengen onder leiding van Ina Haan een programma van operette-, musical- en evergreen melodieën.

17.30 uur - Toneel - Shantykoor Störmwind
15 jaar geleden werd midden op de zandgronden van Westerwolde in het oude Wedde een shantykoor opgericht. Dirigent Ali Abbas laat horen dat ook daar uit volle borst word gezongen

18.00 uur - Foyer - Alex Staal en Laurens Schreuder
Een pianist als Alex heeft eigenlijk geen introductie nodig. Elke bekende zanger of zangeres in de regio en daarbuiten is wel eens door Alex begeleid. Laurens Schreuder heeft zich ontpopt als een uitstekende vertolker van het Groningse lied.

18.30 uur - Toneel - Accordeonclub Fresco
Het orkest is opgericht door een aantal leerlingen van Toos Hidding. Toos is een begrip en Veendam en omgeving op het gebied van accordeonlessen. Het programma bestaat uit schlagers, musical melodieën afgewisseld met tango's en musette muziek

19.00 uur Foyer - Gasunie Big Band
De avond van de eerste dag van het Highlight Weekend wordt stijlvol afgsloten door de Gasunie Big Band.
Deze band bestaat vrijwel geheel uit (oud) Gasuniepersoneel die onder leiding van Arende Huisman een swingend programma van luister en dansmuziek brengen


Het programma van zondag 29 januari:

14.00 uur - Toneel - Demogroep Oxygym
Een spetterende opening van de tweede High Light dag met een optreden van de demogroep van Sportschool Oxygym. Behorende tot de landelijke top op aerobic dancing brengen zij een show van de bovenste plank.

14.30 uur - Foyer - Mannenkoor Spoor Biester
Spoor Biester is een mannenkoor met 35 leden. Zelf noemen zij zich "wat oudere kwajongens" die uit louter plezier zingen onder leiding van dirigent JanVisser.

15.00 uur - Toneel - Dreimaster Deerns
Op 16 april 1997 voer een driemaster het zeegat uit met aan boord 30 dames (deerns) die nu onder leiding van dirigente-stuurvrouw Hilda van Wattum het hoogste lied zingen.

15.30 uur - Foyer - The Music Friends
Een stel voortreffelijk muzikanten die zich met hard werken hebben geprofileerd als een professionele band. Een programma van luistermuziek maar lekkere meezingers staat borg voor een gezellig halfuur.

16.00 uur - Toneel - Zanggroep Friends
Deze zanggroep is onder leiding van dirigent Willie Bolhuis in de twee jaren van het bestaan een volwaardig koor geworden met een bijzonder origineel repertoire.

16.30 uur - Foyer - Duo Dubbel G
Gerard Brunink met zijn mooie warme stem komt uit de broedplaats van mannenkoor Albatros. Gert Immerzeel, pianist met veel gevoel voor nuances maar ook een uitstekend begeleidingspianist die een solist de ruimte geeft. Met hun programma van luisterliedjes (John Denver, Robert Long, Benny Nijman enz.) hebben een naam opgebouwd in de regio.

17.00 uur - Toneel - Hink Uil en Piet Lingbeek
Hink en Piet, twee vrienden die in een jarenlange muzikale samenwerking een geweldig repertoire hebben opgebouwd. Nummers van Harry Banning, Wim Sonneveld maar natuurlijk ook het Gronings van Ede Staal.

17.30 uur - Foyer - Duo Vaart 13
Dit sympathieke stel, Jan Luuk en Richard heeft met het optreden tijdens een koopavondoptreden de harten gewonnen van het publiek. Ontspannen en schijnbaar moeiteloos brengen zij hun repertoire van Engelse en Nederlandse liedjes.

18.00 uur - Toneel - Popkoor Just4Fun
Een popkoor met 45 leden wat in 1997 is opgericht staat onder leiding van de voortreffelijke dirigent Remco Broesder. De naam Just4Fun is gekozen omdat het plezier in zingen voorop staat en de "4" duidt op het vierstemmig karakter.

18.30 uur - Foyer - Countryzanger Will Stevens
De tweede dag van het Highlight weekend wordt op de hem eigen bekende wijze afgesloten door Will Stevens. Will is een artiest die altijd te vinden is voor een gezellige muzikale avond, die met zijn protestsong over de windmolens het publiek zeker op zijn hand zal krijgen.