Overslaan en naar de inhoud gaan
112

Drukke middag voor de brandweer van Veendam.

Door op donderdag, 19 januari, 2012 - 21:44

Door Michael Huising

DRUK - Donderdagmiddag was een erg drukke middag voor de brandweer van Veendam. Rond tien voor twee kwam de eerste melding binnen, dit betrof een ongeval op de N33 t.h.v. 36,2 op de afslag Veendam. Hierbij moest een persoon uit een personenauto worden bevrijdt. De man was in botsing gekomen met een auto die een paardentrailer vervoerde. De preciese toedracht van het ongeval is onbekend.

Om 14.23 uur werd de hoogwerker van Veendam gealarmeerd voor een dakbrand in Winschoten aan de Havenkade-Oost bij de tramwerkplaats. De hoogwerker is wel uitgerukt maar kreeg onderweg een klein ongelukje en is niet meer ter plaatste gegaan. De hoogwerker van Winschoten was gewoon beschikbaar.

Rond 16.31 uur werd Veendam ter assistentie gevraagd bij een ernstig bedrijfsongeval in Appingedam. Hier was tijdens sloopwerkzaamheden bij de oude fabriek van De Eendracht een persoon bedolven geraakt onder een muur. Omdat in Veendam een speciale container staat voor hulpverlening bij instorting werden ze hiermee ter plaatse gevraagd. Enkele minuten later (16.34 uur) werd ook nog een tweede voertuig van Veendam ter plaatse geroepen . Helaas werd rond 20.00 uur bekend dat de beknelde persoon het ongeluk niet heeft overleefd.

Tussen de vorige twee meldingen voor door werd om 16.32 uur de hoogwerker gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Kerkstraat in Nieuwe Pekela. Ter plaatse leek het allemaal mee te vallen. Na een korte controle op het dak was deze melding snel klaar.

Daarna ging om 17.11 uur het automatisch brandalarm af van Meander aan de Kaap de Goede Hoop. Aangezien dit een zorginstelling is word hier standaard uitgerukt volgens middelbrand procedure. Dit betekend dat er twee tankautospuiten en een hoogwerker ter plaatse gaan. Omdat er al diverse voertuigen van Veendam onderweg waren werden de brandweer van Pekela en Hoogezand met een hoogwerker ter assistentie van de 2e tankautospuit van Veendam opgeroepen. De auto van Veendam was hier snel ter plaatse en men constateerde dat het een loze melding betrof. Hierop werden de voertuigen van Pekela en Hoogezand geannuleerd.


Voor meer foto's, zie fotoalbum Michael Huising