Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongerencentrum Veendam wordt "Break!"

Door op donderdag, 19 januari, 2012 - 11:28

JONGERENCENTRUM - Het nieuwe jongerencentrum aan het Jan Salwaplein van Welzijnsorganisatie Compaen heeft officieel een nieuwe naam gekregen: Break!. De naam is gekozen uit een flinke lijst inzendingen van de plaatselijke jeugd.

Het heeft de jongerenwerkers heel wat hoofdbrekens bezorgd. Vanaf 18 juni 2011, tijdens de feestelijke afsluiting "Jono; the End", konden de jongeren hun ideeën inleveren. "Er waren bijna 70 inzendingen en er zat echt een aantal leuke, originele opties tussen. Het ontbreekt de Veendammer jeugd dus zeker niet aan creativiteit. Uiteindelijk hebben we gekozen voor het korte, krachtige "Break!", aldus Ineke van Loo, Welzijnswerker bij Compaen.

Break is Engels voor ‘pauze' of ‘onderbreking'. Het jongerencentrum is er deels om even ‘pauze' te nemen; lekker ontspannen met vrienden en vriendinnen. Maar het fungeert ook als stimulans, om jongeren te enthousiasmeren om initiatief te nemen en creatief te denken. Om "weg te breken van doorsnee", zegt Van Loo, "En om ondernemend en origineel te zijn. Wat ons betreft dus zeer geschikt".
Onder de vaste bezoekers van Break! bevindt zich een aantal bevlogen graffiti artiesten. Zij zullen zich de komende weken buigen over het visuele aspect van de nieuwe naam, zoals een nieuw logo dat op het gebouw komt te prijken.

De jeugd weet het jongerencentrum goed te vinden. "We waren al 5 dagdelen in de week open, maar de vraag is zo groot dat we vanaf 30 januari 9 dagdelen de deuren open gooien," vertelt Ineke Weernink, manager van Compaen. Er wordt dan ook een keur aan activiteiten georganiseerd; sport- en filmmiddagen, toernooitjes, optredens en workshops. Vaak gebeurt dit in samenwerking met andere organisaties, zoals de afdeling Sport van de gemeente, de muziekschool, de Raad voor de Kinderbescherming; maar ook met het Noorderpoortcollege en de Hanzehogeschool voor stageopdrachten. Een drukke bedoening dus; en een ware succesformule voor en door de Veendammer Jeugd.

De precieze openingstijden en een activiteitenoverzicht van Break! zijn te vinden op de website: www.jongerenveendam.nl.