Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote drugsvondst in woning in Wildervanktwee verdachten aangehouden

Door op woensdag, 18 januari, 2012 - 19:46

WILDERVANK - De politie heeft dinsdagmiddag in een woning in de Bareveldstraat in Wildervank een aanzienlijke hoeveelheid drugs gevonden.

Nadat er bij de politie informatie was binnengekomen over de mogelijke aanwezigheid van verdovende middelen, namen agenten dinsdagmiddag een kijkje in de woning. Toen er na aanbellen werd opengedaan ging de politie de woning binnen. Agenten troffen tijdens het doorzoeken van de woning veel verdovende middelen aan. Er werd hierbij ook een drugshond ingezet.

Drugs

Zo vonden agenten in de woning meerdere flessen en jerrycans met vermoedelijk de partydrug GHB (gamma-hydroxybutyraat). Ook werd er een grote hoeveelheid Viagra pillen gevonden. Op de bovenverdieping van de woning werd verder een grote hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen.

Aanhoudingen
Een 52-jarige bewoner en zijn 19-jarige dochter werden in de woning aanhouden. Zij werden voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Ze zullen de komende dagen uitgebreid worden gehoord over de herkomst van de drugs.

NFI
De aangetroffen verdovende middelen en een computer en mobiele telefoons werden in beslaggenomen. Op de afdeling verdovende middelen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zal bij een forensisch drugsonderzoek moeten blijken wat de samenstelling is van de aangetroffen stoffen. De politie stelt een onderzoek in.