Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwjaarsbijeenkomst Turk Der Veendam

Door op zaterdag, 14 januari, 2012 - 18:00

Foto's Gesinus Hemmes

TURK DER - Vrijdagavond hield het bestuur van Turk Der de jaarlijkse Nieuwjaarsvisite. Esin Narman sprak namens het bestuur de aanwezigen toe en vertelde dat Turk Der terugkijkt op een mooi en actief jaar met waardevolle activiteiten. Daarnaast vindt het bestuur het belangrijk dat er veel aandacht is voor de jeugd en de jongeren, zij zijn immers de toekomstige Turkse Veendammers en voor hen wil het bestuur het allerbeste.

Daarom is men vorig februari gestart met een huiswerkklas waarin de kinderen uit groep 8 worden voorbereid op de Cito-toets, die zo belangrijk is voor hun verdere schoolcarrière. De huiswerkklas is een succes gebleken en krijgt in februari 2012 een vervolg.
In samenwerking met OBS De Nooderbreedte, CBS De Kern, Buurthuis Noord West, Compaen en Beheerteam Noord is in april het jaarlijkse kinderfeest gevierd en heeft het bestuur in juni meegewerkt aan het Waterfeest in Noord.

In 2011 is er ook een jongerenafdeling opgericht. Die bestaat momenteel uit 25 jongeren in de leeftijd 15 t/m 22 jaar. Het bestuur begeleid deze jongeren zodat ze in toekomst ook bestuursfuncties kunnen gaan vervullen. De jongeren organiseren zelf ook van alles, zo is er wekelijks een groep die les krijgt in gitaarspelen en deed een aantal mee aan een theaterproject wat resulteerde in een prachtige theatervoorstelling. Ook deden ze mee aan een panelgesprek waarin jongeren debatteerden over onderwijs. In het panel o.a. een aantal oud WP-leerlingen die goed in de maatschappij terecht gekomen zijn.

Belangrijk voor de Turkse gemeenschap en het bestuur van Turk Der is de nieuwbouw. Het huidige gebouw is niet meer van deze tijd met slechte voorzieningen zoals de verwarming en de toiletten. Achter de schermen wordt hard gewerkt om heel snel een nieuw gebouw te realiseren. Turk Der streeft daarbij naar een multifunctionele ruimte waar nog meer acitviteiten gehouden kunnen worden.

Er is daarom een nieuwbouwcommissie opgericht waarin 16 leden zitting hebben met een brede vertegenwoordiging in de Veendammer samenleving, die allerlei plannen aan het uitwerken zijn. In de tussentijd hebben een aantal commissieleden de Turkse gemeenschap bezocht om te praten over het project. Veel gezinnen hebben toegezegd om financieel bij te dragen en er zijn fondsen benaderd. Een delegatie van de bouwcommissie is in gesprek geweest met de gemeente Veendam en dat resulteerde in december 2011 met een aanvraag voor nieuwbouw. De gemeente heeft inmiddels toegezegd financieel bij te dragen mits er ook een bijdrage komt van de Turkse gemeenschap, en die toezegging kon de bouwcommissie doen. Al deze positieve ontwikkelingen geeft het bestuur de energie van een windkracht 10 om door te gaan. Turk Der ziet te toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet, dankte de aanwezigen voor hun komst en belangstelling, en werd het tijd voor een hapje en een drankje.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum