Overslaan en naar de inhoud gaan

Zaalvoetbal Veendam

Door op maandag, 19 december, 2011 - 21:52

ZAALVOETBAL - De hoofdklasse lijkt een strijd te worden tussen Ucarcars en MLS. Beide teams wonnen hun wedstrijd en gaan fier aan de leiding. Ucarcars won van Grandcafe Rembrandt met 3-1 en staat nu los van Rembrandt. MLS won verrassend gemakkelijk van O.G.Team met 8-1 en heeft 5 punten minder dan Rembrandt, maar ook 2 wedstrijden minder gespeeld. Xelvin won met 9-4 van Winkler Prins dat nu laatste staat. Bij Xelvin was doelman Smit terug en hij kan terug kijken op een goeie wedstrijd en ging alleen bij de vierde doelpunt van WP in de fout. Bij Xelvin scoorde Schoenmaker vijf keer en de mooiste doelpunt kwam op naam van Strijker die een bal vanaf de zijkant in een keer op zijn schoen nam en schitterend in schoot.

In de overgangsklasse leed Bareveld zijn achste nederlaag en blijft laatste, want ook nu werd er verloren van stucadoorbedrijf Meijer met 7-2. Glasgarage 1 won van QB onderdelenshop met 9-1 en blijft hierdoor middenmoter en HLB Nannen won van Clias v/d. Laan met 7-2 en blijft meedoen voor promotie naar de hoofdklasse samen met Van Ringh G/S 1.

In de eersteklasse gaan de jonge teams aan de leiding en de oudjes blijken dit niet meer aan te kunnen. Euromail verloor van DWS v/d. Kooi met 2-3. Party Palace Rumors won in een spannende wedstrijd met 6-4 van Horripilante en verloor vrijdag ook van Sport-Inn waar Ruiter zeven keer scoorde. En zo lijkt Horripilante de aansluiting te verliezen met de koplopers. Bijmolt won van NVL met 8-3 en zo blijft NVL puntloos onderaan.

In de tweedeklasse lijkt het erop dat vier teams gaan strijden om twee promotie plaatsen naar de eersteklasse. Draaiers Schilders liet niets over van Smurfit/Kappa, uitslag 12-1 en FC Titanium won met grote cijfers van Hepro dat veel te kort komt voor deze klasse en nog geen punt heeft.

De derdeklasse lijkt ook spannend te worden, want Sportplein laat ook nu weer 2 punten liggen en zo komen Glasgarage 2 en Van Ringh G/S 2 wel erg dichtbij. Sportplein heeft zes punten meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Vireau Bloemen won met 6-2 van Warmteservice en doet het als nieuwe team heel goed en daar heeft coach Huizinga een groot aandeel in. Sportplein speelde tegen ZTK Kolham met 3-3 gelijk en had het best wel moeilijk, maar kwam na een 2-0 achterstand goed terug en had toen ook het betere van het spel, maar toch kon ZTK een punt meenemen naar Kolham. Van Ringh G/S won van Klusfabriek met 8-4 dat goed aan de wedstrijd begon, maar de betere spelers in dit team kunnen moeilijk met elkaar spelen, iedereen wil scoren en dan gaat het vaak mis.

Deze week wordt er alleen gespeeld op maandag en woensdag. Na een korte pauze begint de competitie weer op woensdag 4 januari 2012.