Overslaan en naar de inhoud gaan

Web in de Wijk reikt eerste certificaten uit

Door op vrijdag, 16 december, 2011 - 18:00


COMPUTERCURSUS - Woensdag 14 december hebben de eerste groep deelnemers van de cursus "Kennismaken en omgaan met de Computer" een certificaat gekregen. Deze cursus is georganiseerd door de vrijwilligers van het project Web in de Wijk en wordt ondersteund door Compaen. Onderdelen die aan bod zijn gekomen zijn; hoe werkt een computer, programma's en vensters, hardware en software, tekstverwerken en bewerken, bibliotheken, mappen en bestanden, internet, e-mailen en een e-mailadres aanmaken. Door deze cursus hebben de deelnemers inzicht gekregen in het gebruik van een computer.

In januari wordt deze cursus opnieuw aangeboden op de locaties De Meridiaan in Veendam en het Bijleveldcentrum in Wildervank. Doordat hiervoor veel belangstelling is zijn deze cursussen vol. Medio april worden opnieuw cursussen gepland.

Naast de cursus organiseert Web in de Wijk vanaf de 2e week van januari inloopochtenden op locatie De Meridiaan en inloopmiddagen in het Bijleveldcentrum in Wildervank. Hier kan iedereen binnenlopen die kennis wil maken met de computer, of een vraag heeft waar hulp bij nodig is. De data hiervan worden bekend gemaakt door middel van een flyer. Ook kan men zich hier opgeven voor de cursus die in april weer van start gaat.