Overslaan en naar de inhoud gaan

Frits is schilder in hart en nieren

Door op zaterdag, 17 december, 2011 - 11:00

SCHILDEREN - Als je Frits zou vragen waarom hij al 12 ½ jaar lang, elke morgen met evenveel plezier naar zijn werk gaat, begint hij te lachen. Frits geniet van het werk als schilder, de omgang met de mensen, en waar een ander zijn neus liever ophaalt voor priegelwerk, heeft Frits juist een voorliefde voor het ‘oude werk'.

Hij durft verder te kijken, zoekt naar oorzaken van bijvoorbeeld lekkage of verrotting, en gaat pas naar huis als het probleem is opgelost.

Als één van de eerste medewerkers van Schildersbedrijf Wilting, toen het nog in de kinderschoenen stond, heeft hij het bedrijf zien groeien. Frits is inmiddels al 12 ½ jaar in dienst, en is trots op het bereikte resultaat.

Frits heeft hart voor de zaak, stelt zich belangeloos op voor het schildersbedrijf en zijn collega's. Hij is een verantwoordelijke, betrokken collega, met liefde voor het vak, een schilder in hart en nieren. Een voorbeeld voor vele anderen. Maar binnen het bedrijf vormt hij daarin geen uitzondering.

Het team van Wilting, elk met hun eigen specialiteiten, steunt elkaar door dik en dun. Vele van hen zijn al jaren in dienst en min of meer familie geworden. Die hechte band blijkt ook 's weekends, wanneer zij elkaar belangeloos helpen klussen. Want ook het huis van de schilder behoeft soms enig onderhoud. En dat is kenmerkend voor het team, ze denken mee en bekijken elke woning alsof het hun eigen woning is.

Uiteindelijk draait alles om het tevreden gevoel wanneer de klus geklaard is, alle puntjes op de spreekwoordelijke ‘i' zijn gezet, en de mannen van Wilting tevreden achterom kijken om het eindresultaat te bewonderen.