Overslaan en naar de inhoud gaan

Sjoelclub in Bijleveldcentrum Wildervank 40 jaar actief

Door op woensdag, 14 december, 2011 - 11:15

SJOELCLUB - In het Bijleveldcentrum is vanaf 1975 een sjoelclub actief. Maar deze sjoelclub bestaat al langer.

Trijnie Hadders van de sjoelclub verteld; "onze sjoelclub bestaat al meer dan 40 jaar en we zijn begonnen in het speeltuingebouwtje dat bij de speeltuin aan de Dr. Ebelsstraat heeft gestaan (nu is daar nieuwbouw). Het was er toen volle bak toen ik er in 1975 bijkwam. Later waren we verkast naar het Dorpshuis Bijleveld. Er waren bijna 40 leden, dat is nu helaas wel minder geworden".

Nu wordt er nog gesjoeld met 15 dames. Het is ook een dames sjoelclub. Heel graag willen ze nieuwe leden welkom heten. Er wordt gesjoeld tijdens een avondje met gezelligheid.

De inleg per week van 1,50 euro is niet hoog, het moet ook in deze tijd nog te doen zijn. Aan het eind van het seizoen krijgt men dat er meest weer uit aan de gewonnen prijzen.

Eind april kunnen er VVV bonnen worden gewonnen en tegen de kerstdagen vleesprijzen die door de sjoelsters zelf worden uitgekozen.

De sjoelclub is een onderdeel van het Dorpshuis Bijleveld en het lidmaatschap is 5 euro per jaar. Dames die zich geroepen voelen om ook mee te gaan sjoelen zijn van harte welkom. Vanaf maandag 2 januari wordt er weer gestart. De avond duurt vanaf 19.30 en is meestal om 22.00 uur afgelopen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Trijnie Hadders onder telefoonnummer, 0598-621998