Overslaan en naar de inhoud gaan

Voetbal verbindt met wijkvoetbalkampioenschap

Door op donderdag, 1 december, 2011 - 22:19

SC VEENDAM - Twee woorden, maar bij wijze van spreken tweehonderd gedachten. Voetbal Verbindt, het was de slogan die algemeen directeur Henk Eising van SportClub Veendam gistermiddag lanceerde tijdens het inspiratie-symposium van de club in het Veenkoloniaal Museum.

Daar, in de schatkamer van onze regionale historie, hoorden de bijna honderd symposiumgasten dat SC Veendam het komend halfjaar ambitieuze plannen gaat ontwikkelen in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De club als draaischijf, als katalysator voor sociaal-maatschappelijke activiteit in de Oost-Groninger gemeenschap.

Met een regionaal wijkvoetbalkampioenschap met een finale uiteraard aan de Langeleegte, een programma Vet Fit voor bewustwording op het gebied van gezonde voeding en een project om de sponsors van SC Veendam te betrekken bij de opleiding van jongeren vormen daarin voorlopig de hoofdmoot.

Dat het niet alleen bij mooie woorden blijft, maar dat er ook daden aan worden gekoppeld, onderstreepte Eising met de overhandiging van een cheque aan Commissaris der Koningin Max van den Berg en burgemeester Ab Meijerman. Op deze cheque nu eens geen geldbedrag, maar een uitgeschreven belofte om deze doelen in de praktijk te brengen.

Overigens, SC Veendam is al in touw. In samenwerking met de openbare bibliotheken van Veendam, Pekela en Menterwolde gaan leerlingen van groep 7 boeken lezen. Spelers van SC Veendam hebben een videoclip opgenomen voor ‘Scoor een boek' en op 25 april 2012 wordt het project afgesloten met een grote (school)voetbalmanifestatie Veendam.

Al deze acties moeten er toe bijdragen dat de inwoners van de Veenkoloniën en SC Veendam meer en meer aan elkaar worden gekoppeld. Een belangrijke rol hierin is weggelegd voor de spelersselectie van SC Veendam als rolmodel voor leerlingen uit het basisonderwijs, middelbare scholieren en voortijdig schoolverlaters. De voetballers worden actief betrokken bij al deze gebeurtenissen.

Uiteindelijk moet dit een steentje bijdragen aan nieuw elan in de Veenkoloniën. De voetbalclub als aanjager van nieuwe structuren, samenhang, trots en regionale identiteit.

Het symposium werd bijgewoond door tal van hoogwaardigheidsbekleders, ondernemers uit de regio, pers, politici en vertegenwoordigers uit de sociaal-maatschappelijke sector. Ook aanwezig onze trainers Gert Heerkes en Jouke Faber en de spelers Danny Menting en Niek Loohuis.

Tot hen spraken Gerard van Keken (vernieuwend denker op het gebied van regionale identiteit), Berend Rubingh (vooraanstaand sportmarketingdeskundige; eigenaar van Manage to Manage), ondernemer Gerard Kral en Henk Eising namens SC Veendam. Het openingswoord werd gesproken door burgemeester Meijerman.