SC Veendam komt tegen FC Volendam sneu weg

Door op zaterdag, 26 november, 2011 - 10:40

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - SC Veendam heeft in de uitwedstrijd tegen FC Volendam heel sneu met 3-2 verloren. De geelzwarten stonden tegen de nummer vijf van de Jupiler Leaque bij rust met 2-0 achter. Maar na de thee kwam de ploeg van oefenmeester Gert Heerkes beresterk terug en scoorde 2-2. In de laatste minuten werd het voor Veendam een hele sneue wedstrijd, want Jack Tuyp doelpuntte voor de Oranje hemden de winnende treffer: 3-2.

In de eerste helft had Volendam geen kind aan SC Veendam. De thuisclub dicteerde volledig de wedstrijd en de geelzwarten liepen er als ‘makke schapen' achteraan. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat de ploeg van oefenmeester Gert Kruis met 1-0 aan de leiding kwam door een goal van Robert Muhren.

En de 12e minuut was het opnieuw raak voor de ‘Palingboeren'. Uit een voorzet zat Veendam-speler Rozema er niet goed bij, waardoor Ahahaoui kon scoren: 2-0. Na de hervatting werd het een ander verhaal. Met het ‘schuim'op de mond stormden de geelzwarten hun opponent tegemoet en in de 57ste minuut wierp dat z'n vruchten af. Vicente sprintte in de hoogste versnelling de vijandelijke linie's van de ‘Dijkbewoners' binnen en via een 1-2 combinatie met Danny Menting schoot hij de bal binnen: 1-2.

De Veenkolonialen hadden de smaak te pakken en uit een goede voorzet van Angelo Cijntje werd het door Pepijn Kluin 2-2. Veendam dacht al aan een gelijkspel. Maar het noodlot sloeg in de laatste minuten toe, toen een Volendammer op rechts zijn opponent te snel af was en Jack Tuip scoorde de winnende treffer. Eindstand FC Volendam-SC Veendam 3-2.