Uitstekend weekend voor Veendam 1894 (zon)

Door op maandag, 21 november, 2011 - 17:50

VOETBAL - Veendam 1894 boekte afgelopen zondag een belangrijke 3-1 overwinning op Hunsingo. Door deze overwinning is de ploeg van trainer/coach Hans Kamphuis opgeklommen naar de 2e plek in de 4e klasse C. Bovendien is de achterstand op koploper ZNC teruggebracht tot slechts 3 punten vanwege de 0-0 remise van de Zuidbroeksters in en tegen Bedum. Het duel tegen Hunsingo was er eentje met twee gezichten. De 1e helft waren de Winsumers heer en meester en kwam Veendam 1894 er niet aan te pas. De geelzwarten mochten van geluk spreken dat Hunsingo slechts één keer wist te scoren voor rust.

Na de pauze kantelde de wedstrijd direct. Veendam 1894 werd in het zadel geholpen doordat een vrije trap van Kevin Schuring van richting werd veranderd en pardoes in het doel verdween. En in de 50e minuut stond Veendam 1894 al op voorsprong toen Johan van der Veen na een voorzet van Arnoud Bentum zichzelf knap vrijspeelde en scoorde. In plaats van een ruime voorsprong keek Hunsingo ineens aan tegen een achterstand. Deze mentale tik had duidelijk zijn uitwerking op het spel van de ploeg van Egbert Darwinkel. Zo makkelijk als voor rust werd gecombineerd, zo slordig was het spel na de pauze. Desondanks kreeg Hunsingo in het tweede bedrijf nog enkele prima mogelijkheden, maar Veendam-doelman Serkan Akbas behoedde zijn ploeg enkele keren voor de gelijkmaker. In de blessuretijd van de wedstrijd maakte invaller Josco van Duren aan alle onzekerheid een einde door een voorzet van Arnoud Bentum knap tegendraads binnen te koppen. Net als de voorgaande weken toonde Veendam 1894 dus veerkracht door een achterstand om te buigen in een overwinning. De equipe van Kamphuis is bezig aan een prima serie en heeft nu al 5 duels op rij gewonnen.

Het komend weekend hebben de Veendammers vrijaf en een week later staat de derby in en tegen Muntendam op het programma.