Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud en Jong vergaapt zich aan de modelbouw in de Sorghvliethal in Veendam.

Door op zondag, 20 november, 2011 - 14:14

SORGHVLIETHAL - De Model Rail Groep Veendam organiseert dit weekend haar jaarlijks evenement in de Sorghvliethal. Beide dagen stonden in het teken van de spoor- en modelbouw. Zo was het dit jaar weer gelukt om mooie modelbanen, een model in aanbouw van een stoomlocomotief en RC bestuurde modelauto's, waarvan de bouwers en bedieners veel aandacht trokken, naar Veendam te halen.

Raceclub Zuidwending was ook aanwezig met een miniatuur autoracebaan, die ook door de bezoekers kon worden bediend.

Leden van de Veendammer Luchtvaart Club kwamen met een "werkplaats" waarin aan de bouw van vliegtuigen werd gewerkt. Ook was er dan een Airbus A310 of een A330 in de schaal 1 : 16 te bewonderen.

Het waterbassin van 6 x 14 m van de Vaargroep Ekenstein lokte ook dit jaar weer kleine en grote bezoekers, die met een verbaasd gezicht de kapiteins op de mini oceaan aangaapten.

Verder waren er verschillende modelbouwclubs met hun modelbanen. De Model Rail Groep Veendam kwam zelf weer met de 17m lange H0-baan, gestuurd en beveiligd met een computer. Vernieuwde bedieningsapparatuur is op deze baan geïnstalleerd.

Ook de aanwezige jeugdbaan van de MRGV was van een nieuwe technische bediening voorzien. Alle deelnemende clubs stonden open voor vragen en discussies over hun hobby.

Naast de modellen waren er stands die een groot aanbod vertegenwoordigden.

De beurs werd geopend door wethouder Bert Wierenga. Arno van der Heyden was met een aantal collega's van Radio Noord aanwezig voor het radioprogramma "Op stee" die iedere zaterdagmorgen rechtsreeks uitgezonden.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum.