Helmond Sport - SC Veendam 3-2

Door op zaterdag, 5 november, 2011 - 07:51

VOETBAL - SC Veendam heeft in Helmond, tegen de plaatselijke trots, weer 3 punten verloren. En dat mag natuurlijk niet gebeuren als je bij rust met 2-0 voor staat. Door goals van Anco Jansen en Mitch Apau. Na de thee zakte Veendam in en Helmond Sport scoorde nog drie keer. In de eerste helft werd er door de Veenkolonialen een lange bal in het strafschopgebied van de Helmonders gespeeld. Het leer werd terug gekaatst en Jansen wist hier natuurlijk wel raad mee: 0-1. Daarna mocht Veendam een vrije trap nemen en Mitch Apau kopte 0-2 in.

In de tweede helft ging deze mooie voorsprong weg als ‘sneeuw voor de zon'. Eerst kreeg Veendam nog een paar goede kansen om de voorsprong veilig te stellen. Ondermeer van Jansen en Lambooij. En als Veendam de kansen niet benut, dan wil de thuisclub maar al te graag. Vooral als Veendam bleef aanmodderen om de ‘trekker' over te halen. Daarna waren het dus de Helmonders Stachnik en Quehal die zorgden voor de 3-2 eindstand.

Op 18 november is er pas weer een thuiswedstrijd en wel tegen koploper FC Zwolle en dan moet er gewonnen worden. Zo niet, dan kan Veendam wel eens echt in de gevarenzone belanden.