Zevenklapper voor Veendam 1894 (zat)

Door op maandag, 17 oktober, 2011 - 16:16

VOETBAL - Veendam 1894 (zat) heeft zich op overtuigende wijze gerevancheerd van de smadelijke 6-0 nederlaag tegen VVK een week eerder. Op een zonovergoten sportpark aan De Langeleegte werd koploper De Pelikanen met maar liefst 7-1 verslagen. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Veendam 1894 op revanche belust was. Al na een minuut spelen resulteerde dit in de openingstreffer van Mark Hofman. Vervolgens zorgde een combinatie van vechtlust, individuele klasse en voetballend vermogen van de thuisclub voor een zeer eenzijdige eerste helft. De Pelikanen werden aan alle kanten voorbij gelopen en de 4-0 ruststand was dan ook absoluut niet geflatteerd. De goals waren allemaal mooi uitgespeeld en kwamen van de voet van Hulsing, Katircioglu en Dreise. De wedstrijd was in feite beslist en na rust deed de thuisploeg het iets rustiger aan. Neemt niet weg dat het publiek nog wel een paar prachtige doelpunten voorgeschoteld kreeg van achtereenvolgens Hofman, Katircioglu en Adam. Tussendoor redde De Pelikanen de spreekwoordelijk eer via een van richting veranderd schot. Door deze zege bezet Veendam 1894 de derde positie in de 4e klasse C met twee punten achterstand op VVS en Gronitas. De Pelikanen is door deze oorwassing gezakt naar de vierde plek. Volgende week heeft de ploeg van trainer/coach Harrie Hulsing sr. een vrij weekend en een week later staat de uitwedstrijd tegen Poolster op het programma.