Overslaan en naar de inhoud gaan

Sintcentrale draait nu al overuren!

Door op zaterdag, 15 oktober, 2011 - 11:06

Door de Sintcentrale.

SINTERKLAAS - Over een paar weken is het alweer zover: Sinterklaas zal ook dit jaar Nederland weer bezoeken in gezelschap van vele zwarte pieten. De Sintcentrale opent de Sinterklaasperiode met spectaculaire intochten in Veendam, Appingedam en Winschoten. Ook zal de goedheiligman met vele zwarte pieten een bezoek brengen aan Muntendam.

Veel vrijwilligers zijn al weken bezig met alle voorbereidingen die getroffen moeten worden voor de intochten en de gezellige weken die daarop volgen. Gedurende deze weken zal de Sintcentrale in Veendam Sinterklaas helpen door vele scholen te voorzien van hoog bezoek. Ook veel bedrijven en huisbezoeken staan inmiddels al op de agenda van Sinterklaas en zijn zwarte pieten.

Niet alleen de aanvragen voor een bezoekje van de goedheiligman stromen binnen, ook de aanmeldingen van vrijwilligers die de Sintcentrale de helpende hand willen reiken gaan ongelofelijk snel. Net als afgelopen jaar, zal ook dit jaar de Sintcentrale zijn deuren openen voor scholieren uit het voortgezet onderwijs met betrekking tot de maatschappelijke stages van de leerlingen. De Sintcentrale is meer dan bereid deze leerlingen te begeleiden binnen hun maatschappelijke stage en stelt hun medewerking zeer op prijs.

Sinterklaas kan altijd een helpende hand gebruiken wanneer hij en zijn pieten zoveel evenementen op de agenda hebben binnen een zeer korte tijd. Daarom is de Sintcentrale nog op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten om alle pieten er op zijn best te laten uitzien, hele aardige, zowaar, bijna heilige mannen en mensen die zich willen inzetten op onze algemene dienst.

Iedereen is van harte welkom op onze website, www.sintcentrale.nl en mocht jij Sinterklaas en de Sintcentrale willen helpen met de grootse Sinterklaas evenementen, dan kun je lid worden van onze stichting via leden.sintcentrale.nl

De Sintcentrale heeft uiteraard alweer contact gehad met Sinterklaas vanuit Spanje, en hij heeft ons laten weten dat hij en zijn pieten ontzettend veel zin hebben om weer naar Nederland te komen. Sinterklaas gaat uit van een fantastisch Sinterklaasseizoen in 2011. Wel heeft hij ons laten weten dat er iets merkwaardigs aan de hand is. Vreemde figuren dwalen rond bij het kasteel en de boot van Sinterklaas. Sint zelf gaat er vanuit dat alles vlekkeloos gaat verlopen. De Sintcentrale hoopt dit ook, maar is toch al een beetje ongerust geworden door deze mededeling.

Des al niet te min zal de Sintcentrale Veendam er alles aan doen om het Sinterklaasseizoen 2011 een fantastisch seizoen te maken met vele gezellige evenementen. Wij nodigen iedereen dan ook van harte uit om de aankomst van Sinterklaas in Nederland met ons te komen vieren.