Veendam 1894 (zon) niet langs Heiligerlee

Door op maandag, 10 oktober, 2011 - 14:20

VOETBAL - Veendam 1894 (zon) is er afgelopen zondag niet in geslaagdHeiligerlee te verslaan. Op eigen veld kwam de ploeg van trainer/coach Hans Kamphuis niet verder dan een 1-1gelijkspel. Deze stand was al bij rust bereikt. De beginfase van het duel was voor Heiligerlee, waarbij met name de lange aanvalsleider veelvuldig werd gezocht. De openingstreffer van Heiligerlee, halverwege de 1e helft, kwam dan ook niet geheel onverwacht. Na deze treffer was het Veendam 1894 dat steeds beter in de wedstrijd kwam. Uiteindelijk hadden de geelzwarten een dood spelmoment nodig tot scoren te komen. Kevin Schuring wist op prachtige wijze een vrije trap de bovenhoek in te schieten. Daarna had Veendam 1894 tot aan de rust het beste van het spel, maar doelpunten vielen er niet meer te noteren.

Na de pauze werd het niveau van de wedstrijd met de minuut slechter. Onder herfstachtige omstandigheden ging er bij beide ploegen veel mis, waarbij Veendam 1894 wel de bovenliggende partij was. Het vernuft ontbrak echter om de defensie van Heiligerlee echt onoverkomelijke problemen te bezorgen. In de slotfase kwam Heiligerlee vanwege een smerige overtreding met tien man te spelen, maar de overtalsituatie kon door de thuisploeg niet worden uitgebuit.

Door deze remise heeft Veendam 1894 zich genesteld in de subtop van de 4e klasse C met 5 punten achterstand op koploper ZNC. Volgende staat het duel Bedum - Veendam 1894 op het programma.