Overslaan en naar de inhoud gaan

Wel barbeque, geen muziek in Veendam bij winnaars prijsvraag Simone FM.

Door op vrijdag, 7 oktober, 2011 - 14:03

PRIJSVRAAG - Martin Oldenburger, woonachtig aan het Beneden Verlaat, heeft bij de radiozender Simone FM meegedaan aan een prijsvraag waarbij een StraatBBQ gewonnen kon worden.

Het Beneden Verlaat, in de wijk Oude Ae in Veendam Noord, werd uiteindelijk uitgekozen als de leukste en gezelligste straat van Noord Oost Nederland.

De straat is o.a. bekend van Marko, de schoolmeubelfabrikant, en grenst aan natuurgebied de Wiede.

Ook historisch gezien is het Beneden Verlaat altijd heel belangrijk geweest voor de Veenkoloniƫn met haar scheepsvaart en scheepsbouw over en langs het Verlaat.

De mensen die er tegenwoordig wonen zijn natuurlijk allemaal verschillend, maar wel van alle markten thuis en de gezelligheid staat er altijd voorop.

Wat een gezellige middag moest worden draaide uit op een fiasco. Door een technische fout is de geluidsapparatuur in de dubbeldekker van Simone FM defect gegaan.

De barbecue ging wel door en Simone FM heeft beloofd in juni 2012 terug te komen.

Onze fotograaf die ter plaatse was maakte foto's van de sneue bewoners die hun prijs deels in rook zagen opgaan. Gelukkig voor hen levert dit ongemak een dubbel feestje op want volgend jaar staat de straat weer in de schijnwerpers als Simone FM terugkomt.