Overslaan en naar de inhoud gaan

ParkstadVeendam.nl

Advertentie

E-sloep winnaar bekend van
DelfSail Scan & Win actie

Door Redactie op vrijdag, 5 juli, 2024 - 20:15


Foto: Marketing Eemsdelta

De winnaar van de ‘Scan & Win een E-sloep’ actie van Marketing Eemsdelta, die plaatsvond tijdens DelfSail 2024, is officieel bekendgemaakt. Jasper van Dooren uit Breda is de gelukkige eigenaar geworden van de nieuwe e-sloep, die hij op 5 juli in ontvangst nam bij Watersport Vertrouwen in Wildervank. ‘Echt nooit verwacht, maar ik ben er zo blij mee. Met de familie varen we vaker in Nationaal Park De Biesbosch en nu met deze elektrische sloep kan ik geruisloos de bevers spotten’. Een rondje door de grachten van Breda met m’n vrienden zal ook deze zomer wel op het programma staan, aldus de breed lachende Jasper.

De E-sloep van ruim 10.000 euro, is een onderdeel van de initiatieven van Marketing Eemsdelta om de pracht van de regio te promoten. De tijdens het evenement verzamelde e-mailadressen bieden een waardevolle kans om bezoekers op de hoogte te houden van andere evenementen en de attracties die Eemsdelta te bieden heeft. Deze gegevens worden tevens gebruikt voor publieksonderzoek.

Over Marketing Eemsdelta: 
Actief onder de vlag van Visit Eemsdelta, streeft ernaar om bezoekers en inwoners de diverse toeristische en recreatieve mogelijkheden van de regio Eemsdelta te tonen. Voor meer informatie over toekomstige evenementen en activiteiten, bezoek visiteemsdelta.nl.


Gerelateerde artikel:


Advertenties

Meer uitstraling voor Park Borgerswold Veendam

Door Redactie op vrijdag, 5 juli, 2024 - 19:33

Door Peter Panneman

De afgelopen 2 jaar zijn werkzaamheden uitgevoerd om de uitstraling en zichtbaarheid van Park Borgerswold te verbeteren. Het water vanuit Park Borgerswold is inmiddels definitief ter hoogte van de Bergweg doorgetrokken naar het water aan de Veendammerweg zodat het via een duiker mogelijk is om met een kano of een klein bootje bij restaurant The Ranch te komen. 

De grote hoeveelheid geel zand zal vanuit Borgerswold worden afgevoerd. Ook zullen er langs de bosrand aan de rand van Park Borgerswold een aantal vakantiewoningen gebouwd worden.  Men is momenteel in een vergevorderd stadium om dit te realiseren, aldus ondernemer Sievert Uneken die inmiddels een aanlegsteiger bij restaurant The Ranch heeft aangelegd.

Advertenties

Advertenties

Advertenties

Derde editie trekkertrekwedstrijden Borgercompagnie

Door Redactie op vrijdag, 5 juli, 2024 - 08:44
Datum

 

Zaterdag 13 juli organiseert het AJK Veenkoloniën haar jaarlijkse trekkertrekwedstrijd voor de derde keer op het voormalige voetbalveld van Borgercompagnie in samenwerking met dorpshuis "de Eersteling."

_MG_3873.jpg

Er zullen ca 100 deelnemers aan de start verschijnen. Er zijn verschillende trekkers te bewonderen, van klein tot groot. Ook zijn er weer verschillende klassen voor speciale sporttrekkers. Het belooft weer een spektakel te worden.

_MG_3770.jpg

Vanaf 8.30 uur brullen de motoren weer op de speciaal aangelegde baan. De wedstrijd zal doorgaan tot ca. 19.00 uur. Aansluitend is er een feestavond met live muziek van de band JetSet en DJ Peter Mans.

Advertenties

Summerfun Humanitas Letterfeest in de Spelerij

Door Redactie op donderdag, 4 juli, 2024 - 18:41

Op dinsdag 23 juli van 13.00 tot 16.00 uur organiseert stichting Summerfun Veendam in samenwerking met Humanitas haar jaarlijkse Letterfeest in de Spelerij in Borgerswold. Dit jaar staan alle activiteiten in het teken van ‘Welkom in het circus’. Zo kunnen de kinderen knutselen, zijn er allerlei circusworkshops, kunnen zich laten schminken, worden er ballonfiguren gemaakt, een speurtocht op het terreinj, een boek uitzoeken want Summerfun neemt ook de Kinderzwerfboekenkast mee en is er natuurlijk het aanbod van de Spelerij zelf. Kortom, genoeg te doen en vooral een leuke middag voor kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding van een volwassene. Deze activiteit is dankzij onze sponsors Humanitas, SKV, Samen-fonds Nedmag en gemeente Veendam gratis toegankelijk.  

Aanmelden? Stuur een mail naar summerfunveendam@hotmail.com met vermelding naam en leeftijd kind(eren) en aantal begeleidende volwassenen. Summerfun stuurt een bevestiging met meer info.

Ook heeft Summerfun aan het begin van de zomervakantie weer een gratis knutselpakket (op=op) voor thuis, camping of logeeruitje. Het thema is Circus Summerfun. 

Meer info over het knutselpakket op de facebookpagina van Summerfun Veendam.

Advertenties

Mijn Winkel opent in Veendam

Door Redactie op donderdag, 4 juli, 2024 - 16:42

Door Peter Panneman

Het concept van Mijn Winkel is een winkel gevuld met verkoopplekken die door zowel particulieren als bedrijven gehuurd kunnen worden om zo (tweedehandse) artikelen te verkopen. Stefan Duit uit Hoogezand opent maandag 8 juli a.s. om 13.00 uur Mijn Winkel aan de Kerkstraat 81 in Veendam.

Stefan liep al lang met het idee om fysiek iets voor zich zelf te beginnen, en kwam toen een leegstaande winkelpand in Veendam tegen. “Veendam is bij uitstek de plaats daarvoor” ,weet Stefan. Twee dagen in de week zal er een vrijwilliger in de zaak aanwezig zijn die dagelijks behalve op zondag geopend zal zijn

Advertenties

Verleende omgevingsvergunning Kleine Vaartlaan, bouw appartementencomplex

Door Redactie op donderdag, 4 juli, 2024 - 13:32

Door Peter Panneman

Burgemeester en wethouders van Veendam maken bekend dat zij op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning hebben verleend voor het realiseren van een appartementencomplex en hogere waarden Wet geluidhinder op het perceel nabij Kleine Vaartlaan te Veendam.

Het betreft hier de bouw van 26 koop appartementen aan de Kleine Vaartlaan in Veendam. De locatie leent zich vanwege de gunstige ligging uitstekend voor woningbouw. Vanwege het huidige woningtekort en behoefte aan woningen zal het toevoegen van woningen een gunstig effect voor Veendam met zich meebrengen. Het nieuwe appartementencomplex dat “Willemshof” zal gaan heten zal bestaan uit 5 woonlagen met op ieder woonlaag 4 of 6 appartementen met ieder een oppervlakte van 100 vierkante meter.

De beschikking en de bijbehorende stukken liggen vanaf heden tot en met maandag 12 augustus 2024 ter inzage op het gemeentehuis (Raadhuisplein 5 in Veendam) op werkdagen tijdens kantooruren, alsmede buiten kantooruren volgens afspraak, tel. 0598 - 65 22 22 of via veendam.nl

Advertenties

Liedjescafé in Cultuurcentrum vanBeresteyn

Door Redactie op donderdag, 4 juli, 2024 - 10:53
Datum
-

 

Liedjescafé in Cultuurcentrum vanBeresteyn
Ook live te zien via de Kabelkrant

Dinsdag 9 juli is er weer een Liedjescafé van de Bibliotheek Veendam in de foyer van vanBeresteyn. Maandelijks kunnen volwassenen van 14:00 – 15:30 uur samen bekende Nederlandstalige nummers zingen o.l.v. de vrijwilligers Pieta Loots en Feiko Spieard.

Het Liedjescafé is voor iedereen die graag zingt en het gezellig vindt om dit met anderen te doen. Goed kunnen zingen is geen vereiste, plezier in zingen wel!

De Liedjescafé is ook live te volgen op de kabelkrant van Veendam [skv996] en ParkstadVeendam.nl

Datum: dinsdag 9 april
Aanvang: 14:00 uur
Toegang: gratis

Waar: Cultuurcentrum vanBeresteyn, Museumplein 5a, Veendam


Dinsdag ( 23 juli ) om 10:00 uur en 14:00 uur wordt het liedjescafé van 9 juli nog eens uitgezonden op de kabelkrant van Veendam en op de website van ParkstadVeendam.nl


Kabelkrant Veendam
De kabelkrant kunt u ook bekijken bij de SKV op TV kanaal 996 en op het analoogkanaal 66.
Tevens kan op TV-2GO app van de SKV onder SKV infokanaal de kabelkrant ook worden bekeken en terugkijken.

App
Of download de gratis ParkstadVeendam app voor de mobiele telefoon (Android) in de Play Store.


Advertenties

Tweede editie Pekelder Avond3daagse

Door Redactie op donderdag, 4 juli, 2024 - 10:16

Samen bewegen is gezond en leuk! Zeker als je dat buiten kunt doen. Dat vinden de buurthuizen in de drie kernen van Pekela ook. Daarom organiseren ze dit jaar alweer de tweede Pekelder Avond3daagse. Dit jaar vindt de avond3daagse plaats op 18, 19 en 20 september 2024. Heb jij je groep al aangemeld?

Vorig jaar vond de eerste editie van de avond3daagse plaats in Pekela, en was het een groot succes met maar liefst 550 enthousiaste wandelaars. Diverse scholen, sportclubs en buurtverenigingen deden mee. De routes van dit jaar zijn weer verschillend van die van vorig jaar, maar minstens net zo leuk! 
Iedere avond wordt er in een ander dorp in Pekela gestart met een wandelroute van ongeveer 5 kilometer. Woensdag 18 september vanaf de Binding, donderdag 19 september vanaf de Riggel en vrijdag 20 september de feestelijke intocht in Nieuwe Pekela vanaf Sporthal de Spil.

De Pekelder avond3daagse is een initiatief om mensen in beweging en verbinding te brengen. Dit wordt georganiseerd door MFC De Binding, Dorpshuis De Riggel en Sporthal De Spil, in samenwerking met Welzijnsorganisatie De Badde.

We hopen op net zulk mooi weer als vorig jaar. Heb jij je nog niet aangemeld? Ga dan naar www.pekelaactief.nl en meld je groep aan!