Tijdens de maand van het spannende boek, van woensdag 1 juni t/m donderdag 30 juni, staat het historische misdaadverhaal centraal. In samenwerking met de Muziek-, Dans- en Theaterschool organiseert de bibliotheek Veendam een interactief historisch moordspel, waarbij het publiek een rol speelt om de moord op te lossen. Op woensdag 29 juni van 19.30 - 20.30 uur is de bibliotheek het decor van de historisch misdaad. De leerlingen van de Muziek-, Dans- en Theaterschool hebben een bijzondere avond voor u in petto... Wilt u alvast een voorproefje? Kijk dan op: www.youtube.com/watch?v=DDsd0_9w37c, laat u verrassen en kom de moord oplossen!!
U kunt hier getuige zijn!
De Muziek-, Dans- en Theaterschool en de bibliotheek nodigen u van harte uit om bij deze avond aanwezig te zijn. Een avond als deze is nog niet eerder georganiseerd, dus meld u snel aan via m.v.delden@mijneigenbibliotheek.nl en los de moord op!
Galg en rad - misdaad door de eeuwen heen
De misdaadromans waarin geschiedenis een essentiële rol speelt, vormen inmiddels een eigen genre. Mysteries, complotten, riten: het zijn sleutelwoorden van de historische thriller. Het grote voorbeeld waarop veel boeken terug te voeren zijn is De naam van de roos (1980) van Umberto Eco. In diezelfde periode werden de detectives van Ellis Peters over de Middeleeuwse monnik Cadfael zeer populair, mede door de tv-verfilming ervan. In Nederland schreef Hélène Nolthenius misdaadverhalen over een middeleeuwse broeder. De reli-thrillers over Bijbelse of godsdienstige gebeurtenissen die hun sporen tot in het heden nalaten - zoals De Da Vinci Code (2004) van Dan Brown - maken het genre compleet. Geliefd in het genre zijn onder andere de boeken van Ken Follet, Kate Mosse, James Rollins, David Hewson en Iain Pears en de Nederlandse auteurs Ashe Stil, Renée Vink en Wouter van Mastricht en Daniëlle Hermans.