Foto's: Henk Gibcus.
BIBLIOTHEEK - De workshops georganiseerd in Veendam ter voorbereiding op de Nationale Voorleesdagen zijn woensdag druk bezocht. Ruim 80 pedagogisch medewerksters, leidsters van kinderdagverblijven en peuterspeelzalen en leerkrachten van groep 1 en 2 hebben geplakt, gedanst, gezongen en gelezen. De workshops stonden allemaal in het teken van het prentenboek van het jaar de Wiebelbillenboogie van Guido van Genechten.
Workshops
Bij de Wiebelbillenboogie - shake it! door Michien Megens en Mimouna Lefdou werd gezongen met badjassen aan en een indianentooi op het hoofd. De voeten werden in de meel gedompeld en in bad werd met badeendjes gezongen. Anne-Margreet Drenth verzorgde een workshop om op de Wiebelbillenboogie te bewegen met kinderen. Hard, zacht, hoog en laag, neurien of lallend, allemaal manieren om kinderen te leren luisteren naar en te bewegen op muziek, gebruik te maken van hun lichaam en bewust te worden met lichaam en taal. Bubbels Bellen Bad, verzorgd door Evelien Bernabela, was een waar spetterfestijn. Met behulp van ecoline ontstonden mooi gekleurde bubbelkunstwerken. Ennadien Blink heeft de workshop verzorgd hoe je met simpele technieken de mooiste poppen kunt maken. Aan het einde van de workshop waren een paar poppen gebaseerd op papa Olifant. Om een verhaal voor peuters en kleuters goed te kunnen vertellen heeft Tjibbe Veldkamp een aantal tips aan de hand gedaan, ook heel bruikbaar voor de Wiebelbillenboogie.
Foto's
Verschillende fotografen hebben de dansende, plakkende en bubbelende volwassenen op de gevoelige plaats vastgelegd. Op onze website mijneigenbibliotheek.nl/veendam zijn links te vinden met een impressie van deze middag te vinden.
Taalontwikkeling
Tijdens De Nationale Voorleesdagen van 20 tot 30 januari 2010 wordt er in het hele land extra aandacht besteed aan voorlezen. De campagne richt zich specifiek op ouders van kinderen van nul tot zes jaar. Een belangrijk doel van deze samenwerking tussen basisscholen, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en de bibliotheek is peuters, kleuters en hun ouders laten ervaren dat (voor)lezen leuk is. De bibliotheek werkt samen met de basisschool, de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf en het consultatiebureau om de taalontwikkeling van kinderen van nul tot zes jaar te stimuleren. De gemeenschappelijke boodschap is dat voorlezen belangrijk is voor de taalontwikkeling van kinderen en vooral ook dat voorlezen leuk en gezellig is.
Voor meer foto's, zie ons fotoalbum.
Reactie Plaatsen Of Bekijken....