Overslaan en naar de inhoud gaan

Jazzfestival Swingin’ Groningen in Veendam

Door Redactie op donderdag, 13 juni, 2024 - 12:00
Datum

 

Zaterdag 29 juni organiseert Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam voor de tweede keer het Jazzfestival Swingin' Groningen in theater vanBeresteyn. Dit jaar is er geprogrammeerd rondom Groninger jazzsaxofonisten met lokale jazzhelden als  Rein de Graaff (Veendam) en Sjoerd en Gijs Dijkhuizen (Kiel-Windeweer).

Het avondprogramma start om 18.00 uur met Jazzbusters van Tineke Koops (Roden). Het Groninger Stage Band Jazz Orchestra treedt om 19.00 uur op met supertalent Ben van Gelder. Ben is geboren boven de Jazzspeciaalzaak Swingmaster in Groningen. 

Het Trio Miguel Martinez met Groningers Jeroen Vierdag en John Engels speelt om 20.00 uur in de foyer. Gevolgd door een optreden in de Nedmagzaal door The Eric Ineke JazzXpress met Sjoerd Dijkhuizen, pianist Rob van Bavel en Rein de Graaff. Eric Ineke vertelt graag meer over de special rond Dexter Gordon en de eerste ontmoeting met Sjoerd in Veendam. 

Docent en jazzmusicus Will Jasper sluit de avond om 22.15 uur af met zijn kwartet waarin ook Joe Dinkelbach, Frans van Geest en Gijs Dijkhuizen spelen.

“Grote namen voor de jazzkenners dit jaar in Veendam. We zetten echt de talenten van de provincie in het zonnetje”, vertelt Harry van der Laan, programmeur en directeur van de Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam. 

“Of we de komende jaren door kunnen gaan met Swingin’ Groningen hangt af van een aanvraag die we hebben gedaan bij de provincie. We hopen van wel, want Groningen staat bekend om zijn vele jazztalenten, echt iets om trots op te zijn. Swingin' Groningen is toegankelijk voor slechts 25 euro voor 5 concerten van elk een uur, dat is maar 5 euro per concert! En het middagprogramma is gratis”, aldus Harry.  

Kaarten kunnen gekocht worden via Swingin' Groningen - Theater vanBeresteyn Veendam en bij de theaterkassa.

Datum:  Zaterdag 29 juni
Aanvang: 18:00 uur
Toegang: € 25,00 (CJP € 10,00)

Tickets en informatie via: www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of de
theaterkassa. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl