Overslaan en naar de inhoud gaan

Koffieconcert Educa Symfonia

Door op donderdag, 11 april, 2024 - 16:56
Datum

 

Educa Symfonia voor vanB.JPG
Foto: Bert Tiggelaar

Koffieconcert Educa Symfonia op zondag 21 april in de foyer van vanBeresteyn

Op 21 april om 11.00 uur is er een koffieconcert in de foyer van Cultuur & Congrescentrum vanBeresteyn. Symfonieorkest ‘Educa Symfonia’, onder leiding van dirigent Esther van Dijk, zorgt voor een afwisselend concert met licht klassieke- en filmmuziek. 

Deze keer ondermeer muziek van Fauré, Verdi en Strauss.

Zoals gebruikelijk wordt er ook weer het nodige verteld over de muziek en de componisten. Bovendien is er aandacht voor individuele musici uit het orkest. Voldoende redenen voor een bezoek aan dit avontuurlijke orkest!

En dat avontuurlijke blijkt wel op deze zondag, want na het koffieconcert in Veendam, pakken de musici hun instrument in, vertrekken naar de Grote Kerk in Zuidlaren om daar samen met Las Niṅas een concert te geven. Het slot van een leuke uitwisseling tussen twee orkesten

De entree in vanBeresteyn is € 5,--, inclusief het kopje koffie of thee.
Cultuur & Congrescentrum vanBeresteyn Museumplein 5a, Veendam
Reserveren wordt aanbevolen: theaterkassa 0598 634566

Het concert in Zuidlaren is gratis en dat begint om 15.00 uur.

‘Educa Symfonia’ is opgericht door Cultuur & Congrescentrum vanBeresteyn en het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën. Inmiddels is er een nauwe samenwerking met de Muziek- Dans- en Theaterschool. ‘Educa Symfonia’ voert bijzondere projecten uit, zoals het begeleiden van popmuziek, het geven van educatieve concerten voor kinderen en volwassenen.