Agenda

Zondagmiddaglezing
in de Stainkroeg met Peter MeedendorpDatum: 
zondag 25 februari 2024 14:00

 

Peter Meedendorp .jpg
Foto Museum Collectie ter Borg

Museum Collectie ter Borg organiseert zondag 25 februari een zondagmiddaglezing in de Stainkroeg. Peter Meedendorp is de gastspreker. Hij heeft samen met zijn vader en broer een landbouw-loonbedrijf in Onstwedde.

Peter is sinds juni 2023 voorzitter van de Europese Raad voor jonge boeren (CEJA), de Europese koepel  van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt, nadat hij een paar jaar portefeuillehouder internationaal was bij dit NAJK.

Het CEJA behartigt de belangen van met name jonge boeren in Brussel. Daar waar het landbouwbeleid wordt gemaakt, zal Peter zijn stem laten horen en opkomen voor de belangen van de jonge (toekomstige) boeren.

In het Dagblad van het Noorden stond op 31 januari 2024 een erg mooi interview met Peter Meedendorp, waarin hij stelt dat het perspectief voor de boeren van het grootste belang is. Er is erg veel onrust onder de boeren, er worden onwerkbare regels gesteld, maar het is en blijft van het grootste belang dat we aan de onderhandelingstafel blijven meepraten. Zodat er beleid wordt gemaakt waarmee de boeren uit de voeten kunnen.

Peter zal in zijn lezing vertellen wat hij voor de Groninger/Veenkoloniale landbouw kan betekenen.

Datum: zondag 25 februari
Aanvang: 14:00 uur
Toegang: € 5,00 (incl. koffie/thee en bezoek aan het museum)
Waar: de Stainkroeg, Ommelanderwijk 51A, Veendam.

Donateurs: vrij entree