Agenda

Laatste live aflevering Blueprint van het seizoenDatum: 
vrijdag 24 juni 2022 17:00 tot 19:00

 

Schermopname (148).png

Laatste live aflevering Blueprint van het seizoen 

Op vrijdag 24 juni wordt de laatste live aflevering van dit seizoen van het radio rootsprogramma Blueprint opgenomen vanuit de foyer van theater vanBeresteyn in Veendam. Gasten zijn deze keer singersongwriter Jonathan Rhodes uit Groningen en countryzangeres Hilde Vos, die ook deel uitmaakte van de theatershow van Johan Derksen, "The Sound Of Blues & Americana". Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis


Hilde Vos
Hilde Vos is een Americana roots singer songwriter geboren in 1986 te Nijmegen Ze heeft al enige bekendheid opgebouwd met haar stem en gitaar.
Zij zong samen met Dick Van Altena, Ilse De Lange, Sandra Vanreys en Ruud Hermans. Met trots speelde zij in 2012 op verschillende mooie locaties in Noorwegen. Naast artiesten zoals Bobby Bare en Vince Gill zong zij op het jaarlijks Country Festival het Norsk Country Treff. 
Met haar geheel eigen sound, en inspiratiebronnen zoals Dolly Parton, Patty Griffin, Emmylou Harris en Bob Dylan, schrijft Hilde prachtige songs. Alleen met een gitaar en haar stem raakt ze het publiek.
Ze is een graag gezien duo met haar ‘ontdekker’ Dick Van Altena waarmee ze veel heeft opgetreden.
Hilde maakte ook deel uit van het theaterprogramma “The Sound Of Blues & Americana” van Johan Derksen dat onlangs (om bekende redenen) moest stoppen. Momenteel woont Hilde in Zuidlaren, samen met haar vriend en bandlid Fokke de Jong. Fokke is natuurlijk bekend als drummer van Normaal en is tevens bandlid van Malford Milligan & The Southern Aces. Hilde is een unieke samenwerking aangegaan met (inmiddels) bandleden John & Nienke Geuzinge-Havinga, producenten en eigenaren van NEO Music in Bovensmilde. Op dit momenten worden daar de opnames afgemaakt van het nieuwe album dat later dit jaar gaat verschijnen.


Jonathan Rhodes
Jonathan Rhodes (Groningen) vertelt verhalen zonder pretenties. Hij betreedt het toneel als de antiheld in zijn eigen avonturen. De niet-zo-dappere idealist die op zoek is naar nuance en bevestiging, terwijl het hem de moed ontbreekt om zijn geheime verlangen naar een eenvoudiger leven te volgen.
Rhodes schrijft uitstekende liedjes met lyrics die het de moeite waard maken om in de liner notes te kijken. Hij houdt niet van het label singer-songwriter maar kan ook niet ontkennen dat dat precies is wat hij is. Zijn geluid leunt op Amerikaanse roots met een mespuntje gospel. Kleine fragiele liedjes worden afgewisseld door up-tempo roots rock, waardoor je als luisteraar steeds dichter naar het puntje van je stoel schuift.
In 2022 bracht Jonathan Rhodes zijn debuut-EP Dirt uit. 3voor12 schreef daarover "Het is een voorbeeldige introductie van zijn kunnen. Deze verhalenverteller drijft op kwaliteit en visie, en weet uitermate te overtuigen als songwriter.". Eerder won Rhodes onder andere de POPgroningen Talent Award en de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland. "His songwriting ability is excellent; a very well deserved finalist."