Summerfun

Ze zijn er weer, de knutselpakketjes van BoxSumLOGO BOXSUM_resize.jpg

Lea, Mireille en Bijka hebben weer prachtige, ludieke en creatieve knutselpakketjes bedacht.
Wat te denken van: een tijger die je kunt gebruiken als pennenstandaard?
Maar zo hebben ze er verschillende: een vlinder, een sleutelhanger, een notitieboekje, rupsje Nooitgenoeg, een kikker, een zonnetje, een muizenfamilie, een leeuw, een dino of een regenboog en noem maar op. 
De kinderen in de leeftijd van de basisschool kunnen zo’n fantastisch knutselpakketje afhalen tijdens kantooruren in de hal van deBasis – Jan Salwaplein 3. 

DSC_9492.JPG

Voor de feestdagen zoals Vaderdag (binnenkort), Moederdag, Koningsdag en Pasen hebben Lea en Mireille weer de mooiste cadeautjes uitgevonden. Voor Vaderdag hebben ze bijvoorbeeld, oh neen, dat mag ik nog niet verklappen! Iets heel leuks gemaakt, waar vader beslist blij mee zal zijn als hij in de auto stapt. Pas op! Niet te veel vertellen.
De knutselpakketjes zijn er voor de verschillende leeftijdsgroepen!

DSC_9509.JPG

Dat de dames heel creatief zijn staat buiten kijf. Van allerlei materialen maken ze de mooiste knutselpakketjes. Vilt, gekleurd papier, kralen, ijsco-stokjes, touwtjes, lege toiletpapierrolletjes zijn veel voorkomende materialen. Het kantoor van Bijka bij deBasis staat vol, alsook de zolder bij Lea thuis.
“Bedenken is één, maar dan komt het pas,” vertellen Lea en Mireille met een big smile. Uitsnijden, knippen, verzamelen van de materialen, voorbeeld toevoegen, werkbeschrijving maken, de pakketten moeten wel compleet zijn. Bij het inpakken krijgt Mireille en Lea wel eens hulp van Tessa 8 jaar en/of Julian 10 jaar, kids van Mireille. Die vinden het leuk om hun mamma te helpen. 

Soms krijgen ze leuke reacties via de sociaal media. Dan hebben kinderen iets leuks gemaakt van zo’n knutselpakketje en hebben daar een fotootje van gemaakt, dat dan gedeeld wordt. 
Favoriete knutselpakketjes zijn de dino’s en de boekenlegger – de z.g. boekiehoekies. 

Want naast de BoxSum kast staat er in de hal ook een Kinderzwerfboekenkast, inmiddels wel bekend bij de Veendammer kinderen.

DSC_9495.JPG

Alles wordt mogelijk gemaakt door sponsoring van het SAMEN fonds van Nedmag en natuurlijk de spontane en vrijwillige medewerking van de dames. 
Lea doet dit vrijwilligerswerk al meer dan 3 jaar. Mireille is vorig jaar ingestapt. Dit enthousiaste team o.l.v. Bijka zorgt ervoor dat, we hebben het al meerdere malen geschreven, er in Veendam kinderen rondlopen met een blij gezicht. Daar doen ze het voor!
Chapeau of, zoals we hier zeggen, petje af voor hen.

DSC_9505.JPG