Summerfun

Summerfun op pad tijdens de Zwerfboeken4Daagseposter zwerfboek4daagse 2022.jpg

Het jaar 2022 staat bij Summerfun in het teken van ‘’Koffers vol verhalen’’. En daarom staat de meivakantie bomvol activiteiten gepland rondom verhalen en organiseren wij de 2e editie van de Zwerfboeken4Daagse. Na het succes van de eerste editie is er besloten ook dit jaar weer een editie te organiseren, maar dan grootser.

De Zwerfboeken4Daagse begint met een Boekietour. Summerfun gaat op maandag 2 en dinsdag 3 mei op tournee langs 8 wijken in Veendam waar kinderen dan langs kunnen komen om een zwerfboek uit te zoeken, knutselpakketjes voor thuis mee te nemen en om gezellig een praatje te maken.

  • Op maandag 2 mei staan we van 10.30 – 11.30 uur in Noord, van 12.30 – 13.30 in het Scheepskwartier, van 14.00 – 15.00 uur in Bareveld en van 15.30 – 16.30 in Wildervank.
  • Op dinsdag 3 mei staan we van 10.30 – 11.30 uur in Ommelanderwijk, van 12.30 to 13.30 in Buitenwoel, van 14.00 tot 15.00 uur straat Soenda en we sluiten af bij deBasis (Centrum) van 15.30 tot 16.30 uur.

Summerfun vindt het namelijk erg belangrijk dat ieder kind kennis maakt met verhalen. Voor sommige gezinnen is het niet vanzelfsprekend dat er budget is voor kinderboeken en daarom brengt Summerfun Zwerfboeken bij ieder kind en deelt hierin de visie met de organisatie Kinderzwerfboek.

Na de Boekietour gaat Summerfun nog verder, namelijk op woensdag 4 mei met de Boekiezoekie. Samen kunnen de kinderen en hun ouders/verzorgers op zoek naar de verstopte boeken in Veendam. Vind je het boek? Dan is het voor jou. Naast boeken die we zelf hebben aangeschaft voor de zoektocht is het gelukt om via donaties van uitgevers en schrijvers, waaronder Carry Slee, extra boeken te kunnen verstoppen. 

De Zwerfboeken4Daagse wordt afgesloten met een Oempa Loempa speurtocht in het centrum van Veendam op donderdag 5 mei tijdens de Sprookjesdag (Bogdike’s Rock & Magic). Summerfun staat met een kraam voor de Bruna op de Promenade. Daar kan het spelformulier gehaald en ingeleverd worden. Ook delen ze een knutselpakketje voor thuis ‘Maak je eigen Oempa Loempa’ uit.

Nieuwsgierig waar precies Summerfun bij jou in de wijk komt? Waar je op zoek kan naar de verstopte boeken en hoe de speurtocht in zijn werk gaat?
Check dan de facebookpagina Summerfun Veendam of mail naar summerfun@debasisveendam.nl

Dankzij een bijdrage van het SAMEN-fonds van de Nedmag is deelname bij alle activiteiten gratis.