Overslaan en naar de inhoud gaan

Rockband speelt samen met orgel Grote Kerk Wildervank

Door Redactie op woensdag, 28 augustus, 2024 - 11:37
Datum
-

 

Op vrijdag 13 september a.s. rockt Rolling Pin met kerkorgel.

Om het kerkorgel, een pijporgel, op een bijzondere wijze in te zetten organiseert de Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank samen met StiBéONN (Stichting tot Behoud en Bevordering van Orgelcultuur in Noord Nederland) een bijzondere cross-over, namelijk een rockband combineren met het pijporgel.

De rockband Rolling Pin zal een unieke mix van klassieke en moderne rockhits samen met het Walcker kerkorgel ten gehore brengen. Het idee is ontstaan omdat Rolling Pin een repertoire heeft waarin het Hammondorgel een grote rol speelt, het zou een uitdaging zijn om in plaats daarvan het kerkorgel in de Grote Kerk van Wildervank in te zetten. Tijdens een testsessie bleek dit een ongelofelijk mooie combinatie te zijn die goed uitpakte. De organist van het kerkorgel speelt ook op het Hammondorgel in de band, hij wil de uitdaging aangaan om het majestueuze geluid van het orgel in de kerk te combineren met rockmuziek. Voor een aantal nummers zal hij het Hammondorgel ook nog inzetten.

Rolling Pin is een viermansformatie met leden die jaren ervaring hebben in verschillende bands en nu een paar jaar samenspelen in Rolling Pin. Het plezier in muziek maken staat voorop. Het repertoire is niet wat je bij doorsnee bands hoort, maar is wel bekend bij vele muziekliefhebbers. Er worden nummers gespeeld van o.a. Deep Purple, Joe Bonamassa, Foo Fighters, The Beatles, Procol Harum, Focus.

Rolling Pin bestaat uit: Job – gitaar,zang; Ronald – drums, zang; Klaas – bas en Wim – orgel.

De grote kerk van Wildervank wordt omgebouwd tot ‘rocktempel’, hiervoor worden lichteffecten ingezet en er wordt een ongedwongen sfeer gecreëerd met statafels en ruime mogelijkheid voor catering zoals dat bij een rockconcert hoort. In de kerk vinden momenteel bouwwerkzaamheden plaats, wat gaat bijdragen aan een speciale sfeer. Kortom, iedereen is van harte uitgenodigd om dit bijzondere concert bij te wonen.


Praktische info:
Vrijdag 13 september, 19:30 uur (vanaf 19 uur deuren open)
Grote Kerk, Raadhuisstraat 8, Wildervank
Tickets: 12 euro, incl. 1 consumptie, verkrijgbaar aan de deur

Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank.